ЕП: Србија - Црна гора, реакције... Црногорци кукају на судије!

Најбољи ватерполиста света Филип Филиповић рекао је да Србија није могла да изгуби финале у Арени, иако није играла како уме. Ватерполиста Србије Сава Ранђеловић рекао је за Б92 да је његова екипа одиграла изванредну утакмицу у финалу Европског првенства. Андрија Прлаиновић изјавио је да је Црна Гора одиграла добру утакмицу, али да је Србија била физички доминантнија. Ватерполиста Црне Горе Никола Јановић рекао је да су судије у финалној утакмици Европског првенства у Београду против Србије "брутално покрале" његову екипу.

Остали спортови 24.01.2016 | 16:20
ЕП: Србија - Црна гора, реакције... Црногорци кукају на судије!

Србија је у финалу пред 16.000 људи у Комбанк арени победила Црну Гору са 10:8 и освојила трећу узастопну титулу првака Европе.

"Срушили смо рекорде. Треба напоменути да ово није најбоља партија наше репрезентације, али са оваквом публиком нисмо могли да изгубимо. Победило је срце и душа Србије", рекао је Филиповић после утакмице за РТС.

Капитен Србије Живко Гицић рекао је да је његов тим уз велику борбу, али и захваљујући подршци публике, освојио златну медаљу на Европском првенству.

"Утакмица је била много тешка, не толико физички колико психички. Тешко је играти у оваквом амбијенту, нисмо навикли на овакву атмосферу. Сви су дошли због нас и помогли нам да додјемо до злата. Приказали смо велику борбу и дошли до трећег злата", рекао је Гоцић.

Ватерполиста Србије Сава Ранђеловић рекао је за Б92 да је његова екипа одиграла изванредну утакмицу у финалу Европског првенства.

„Делфини“ су освојили треће узастопно злато на континенталним такмичењима.

„Јако тешка утакмица, тек на крају смо успели да преломимо и створимо два и више гола предности. Касније смо то одржали. Хвала овој дивној публици која је дошла да нас бодри, као и црногорској. Честитам нашим момцима, али и противнику. Била је ово изванредна утакмица, велики спектакл.“

Србија није добро отворила меч, али је брзо успела да изједначи, да би преокренула тек у последњој четвртини. Ранђеловић каже да је договор пре почетка меча, да ће екипа бити јединствена до краја, без обзира како се утакмица буде одвијала.

„Договорили смо се да како год да крене, без обзира да ли губили 5:0, или водили, да играмо до краја заједно, то смо испоштовали и мислим да је то био кључ успеха.“

Српски ватерполиста сматра да, ако овако настави, национални тим има шансу да освоји злато на Олимпијским играма овог лета.

„Ово је невероватан осећај, не бих знао како да опишем. Остаје да се вратимо својим клубовима, а затим да се што боље спремимо за Олимпијске игре. До сада смо показали да смо једна изванредна екипа, ако овако наставимо, мислим да ћемо успетио да освојимо злато и на том такмичењу, иако је још рано причати о томе“, рекао је Ранђеловић.

Андрија Прлаиновић изјавио је да је Црна Гора одиграла добру утакмицу, али да је Србија била физички доминантнија.

"Велико финале, тешко као према најавама. Спојио нам се притисак и слављенички амбијент, са којим смо се изборили на крају. Нервозно смо почели, лоша решења бирали у нападу, али нисмо одустајали. Играли смо у јаком ритму и били бољи противник.Црна Гора је одлиграла добру утакмицу, али сми физички били доминантнији", оценио је Прлаиновић.

Он је поручио да је сјајан осећај бити европски првак три пута заредом.

Милан Алексић каже да је његова екипа била под притиском, јер је унапред проглашена победником, а то се осетило и у игри.

"Фантастичан осећај је играти у Арени пред оволико људи, хвала свима на великој подршци коју смо имали. Што се тиче утакмице, сви смо већ били представљени као победници, то је био притисак. Били смо несигурни у нападу, божајљиви са играчем више. Сабрали смо се у наставку, охладили главу, издржали смо и победили."

Алексић је и отворио и затворио утакмицу голом.

„Лепо је то било, стварно.“

Од ватертполиста Србије се увек очекују највиши домети, а ове године најважније такмичење су Олимпијске игре.

„Сами смо поставили те циљеве, покушаћемо да останемо у врху, ове године су Олимпијске игре главно такмичење“, рекао је Алексић.

Ватерполиста Црне Горе Никола Јановић рекао је да су судије у финалној утакмици Европског првенства у Београду против Србије "брутално покрале" његову екипу.

Ватерполисти Србије освојили су пред 16.000 људи у Београдској арени трећу узастопну титулу шампиона Европе, пошто су у финалу Европског првенства победили Црну Гору са 10:8.

"Жао ми је, носим горчину... Волео бих да могу да кажем много лепих ствари репрезентативцима Србије јер су то заслужили, то су сјајни момци, светски играчи и велики смо пријатељи. Све што су до сада освојили су заслужили, али вечерас нису. На бруталан начи смо покрадени, жао ми је због тога. Судијски пар није био на висини задатка, или је био на висини по неком њиховом циљу. Ужасно", рекао је Јановић новинарима после утакмице.

"Баш ми је жао. Као спортиста им честитам, али као човек сам разочаран. Организација је била феноменална, све је било супер, али ако је требало да се узме злато, то је требало да нам се каже пре, а не овако да се боримо и да играмо. Честитам мојим момцима. За нека сребра која смо освојили рекли смо да смо сами криви, али вечерас смо били бољи у финалу. Жао ми је што не могу рећи нешто лепше", рекао је Јановћ.

Ватерполиста Црне Горе Млађан Јановић рекао је да је Србија заслужено победила, али да је судјење његовој екипи на турниру било катастрофално.

"Две најбоље репрезентације су играле у финалу. Србија је заслужено славила пред оваквом организацијом и публиком. У ватерполу ништа слично није организовано. Заслужено су освојили, немамо шта да им замеримо. Судјење нам је било катастрофално, поготово у четвртфиналу против Италије, па у дуелу с Мадјарском. Не желим да ставим мрљу на Србију, заслужила је злато. Али, на великим такмичењима као што је ово, или Олимпијске игре, мора да се води рачуна о суђењу", рекао је Јановић.

Репрезентативац Црне Горе Вјекослав Пасковић рекао је да ће његова екипа покушати да се реваншира Србији на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

"Није лако после овако тешке и напорне утакмице. Добрим делом смо контролисали меч, у појединим тренуцима можда су донете сумњиве судијске одлуке у њихову корист. Нисмо издржали да се вратимо у последњих неколико минута, честитам им. Било је част и задовољство играти у предивном амбијенту", рекао је он.

"Очекујем да ћемо им се реванширати на наредним такмичењима, а то је већ овог лета у Рију. Ово ће нам бити ветар у ледја, имаћемо дуге припреме, више од два месеца. Са овом медаљом и истим еланом и жељом ући ћемо у такмичење на Олимпијским играма", рекао је Пасковић.

Ватерполиста Србије Слободан Никић рекао је после финалног меча "да је нестварно играти утакмицу пред 16.000 људи у својој земљи".

Србија је у финалу у Комбанк арени после преокрета одбранила титулу првака Европе савладавши Црну Гору са 10:8.

"Могу да будем срећан и поносан. Нико никада није био представљен као оволики фаворит. Потрудићемо се да и у Рију будемо најбољи", казао је Никић.

"Били смо стиснути, пре свега због превеликог притиска и тога да је већ организован дочек испред Скупштине. Мислили смо: 'неће ваљда да нас измалеришу тиме'. Показали смо да смо најбоља екипа на турниру".

Душко Пјетловић је изјавио да је атмисфера била невидјена, за памћење, и да би волео да на сваком такмјчењу буде оваква.

"Било је предивно, не знам како могу да опишем тај осећај пред својом публиком. У једном тренхтку сам помислио да губимо меч, али не знам како је то могло да се догоди на нашем базену. Једном се доживља у каријери ово", закључио је Пијетловић.

Коментари / 0

Оставите коментар