АО - Троицки након испадања: Циљ је Топ 10, почињем да вјерујем!

Виктор Троицки рекао је да је Милош Раонић био бољи и да је заслужено победио, као и да се осећа помало уморним после напорне две недеље.

Тенис 24.01.2016 | 16:40
АО - Троицки након испадања: Циљ је Топ 10, почињем да вјерујем!

Раонић је славио са 6:2, 6:3, 6:4 у трећем колу Аустралијан опена.

“Имао је среће у првом брејку који је направио у трећем сету, при мом вођству 4:2, а на 4:4 ми је пала концентрација, катастрофалан гем и оде меч. Али реално говорећи, играо је добро и агресивно, а ја сам исцрпљен – сервис ме није служио, раме ми није како треба, прилично је ’успорено’, а против њега је сервис изузетно важан. Велики је притисак у мојим гемовима јер он сјајно сервира и заслужено је победио“, рекао је Троицки, који је тренутно 26. играч на свету.

Просечна брзина Раонићевог првог сервиса била је 199 км/х, а одсервирао је и 232 у једном наврату.

“Није толико брзина, колико угао. Немам проблем када лопта иде на мене, колико год брзо да иде, али он погађа углове баш добро, боље од Изнера. Има и слајс-сервис, може и равно, гађа добро и Т, генерално има добре варијације, а уз то је и ризиковао на другом сервису и погађао“.

Виктор је играо на Маргарет Корт арени, на којој је и прошле године изгубио.

“Нисам се баш снашао на овом терену, некако ми се чинило све спорије у односу на спољашње терене. Био сам повучен, нисам био у терену, мада је и он доста мењао ритам и није ми то давао. И прошле године сам играо на Маргарет Корту, тако да ми је ово дежа ви од прошле године – освојио сам Сиднеј и овде испао у трећем колу против фаворита. Да сам био свежији, можда бих играо добро, али да ми је неко дао да бирам овакав почетак сезоне, прихватио бих“.

Троицки има спреман план за даље, али не жели да претерује.

“Тренутно су ми приоритет турнири у Европи. Пријављен сам за Софију, ту би требало да будем први или други носилац, али још не знам да ли ћу ту играти. Прошле године сам играо много турнира и у неким тачкама у сезони дошло је до засићења и умора, па не желим то да поновим – мало ћу смањити, нећу да срљам. Сада почињем сезону са стабилнијим рангом, знам да сам носилац на доста турнира и могу боље да планирам распоред, док сам прошлу годину почео са 100. позиције“, рекао је Виктор и додао:

“Даље је у плану Ротердам, онда недеља паузе, па припреме за Дубаи, затим Дејвис куп и Мастерси у Индијан Велсу и Мајамију“.

За крај, Виктор је најавио високе амбиције до краја сезоне.

“Циљ ми је да уђем у Топ 10 – изузетно је тежак циљ, многи играчи то желе, вребају и млађи, али полако почињем да верујем да могу. Не може преко ноћи – није довољна жеља и није довољна једна недеља, потребно је доста времена да се све сложи и да се направе резултати“.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

с

24.01.2016 17:53

Браво

ОДГОВОРИТЕ