AO - Troicki nakon ispadanja: Cilj je Top 10, počinjem da vjerujem!

Viktor Troicki rekao je da je Miloš Raonić bio bolji i da je zasluženo pobedio, kao i da se oseća pomalo umornim posle naporne dve nedelje.

Tenis 24.01.2016 | 16:40
AO - Troicki nakon ispadanja: Cilj je Top 10, počinjem da vjerujem!

Raonić je slavio sa 6:2, 6:3, 6:4 u trećem kolu Australijan opena.

“Imao je sreće u prvom brejku koji je napravio u trećem setu, pri mom vođstvu 4:2, a na 4:4 mi je pala koncentracija, katastrofalan gem i ode meč. Ali realno govoreći, igrao je dobro i agresivno, a ja sam iscrpljen – servis me nije služio, rame mi nije kako treba, prilično je ’usporeno’, a protiv njega je servis izuzetno važan. Veliki je pritisak u mojim gemovima jer on sjajno servira i zasluženo je pobedio“, rekao je Troicki, koji je trenutno 26. igrač na svetu.

Prosečna brzina Raonićevog prvog servisa bila je 199 km/h, a odservirao je i 232 u jednom navratu.

“Nije toliko brzina, koliko ugao. Nemam problem kada lopta ide na mene, koliko god brzo da ide, ali on pogađa uglove baš dobro, bolje od Iznera. Ima i slajs-servis, može i ravno, gađa dobro i T, generalno ima dobre varijacije, a uz to je i rizikovao na drugom servisu i pogađao“.

Viktor je igrao na Margaret Kort areni, na kojoj je i prošle godine izgubio.

“Nisam se baš snašao na ovom terenu, nekako mi se činilo sve sporije u odnosu na spoljašnje terene. Bio sam povučen, nisam bio u terenu, mada je i on dosta menjao ritam i nije mi to davao. I prošle godine sam igrao na Margaret Kortu, tako da mi je ovo deža vi od prošle godine – osvojio sam Sidnej i ovde ispao u trećem kolu protiv favorita. Da sam bio svežiji, možda bih igrao dobro, ali da mi je neko dao da biram ovakav početak sezone, prihvatio bih“.

Troicki ima spreman plan za dalje, ali ne želi da preteruje.

“Trenutno su mi prioritet turniri u Evropi. Prijavljen sam za Sofiju, tu bi trebalo da budem prvi ili drugi nosilac, ali još ne znam da li ću tu igrati. Prošle godine sam igrao mnogo turnira i u nekim tačkama u sezoni došlo je do zasićenja i umora, pa ne želim to da ponovim – malo ću smanjiti, neću da srljam. Sada počinjem sezonu sa stabilnijim rangom, znam da sam nosilac na dosta turnira i mogu bolje da planiram raspored, dok sam prošlu godinu počeo sa 100. pozicije“, rekao je Viktor i dodao:

“Dalje je u planu Roterdam, onda nedelja pauze, pa pripreme za Dubai, zatim Dejvis kup i Mastersi u Indijan Velsu i Majamiju“.

Za kraj, Viktor je najavio visoke ambicije do kraja sezone.

“Cilj mi je da uđem u Top 10 – izuzetno je težak cilj, mnogi igrači to žele, vrebaju i mlađi, ali polako počinjem da verujem da mogu. Ne može preko noći – nije dovoljna želja i nije dovoljna jedna nedelja, potrebno je dosta vremena da se sve složi i da se naprave rezultati“.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

s

24.01.2016 17:53

Bravo

ODGOVORITE