Линдзи Вон – званично краљица брзине!

Америчка скијашица Линдзи Вон поставила је нови рекорд по броју победа у спусту тријумфом на трци у тој дисциплини у италијанској Кортини д’Ампецо.

Остали спортови 24.01.2016 | 16:00
Линдзи Вон – званично краљица брзине!

Вонова је у Кортини остварила седму победу ове сезоне, 37. у спусту, а 74. у каријери у времену од 1:37.01 минута и званично показала да је краљица брзине.

Друго место, са 28 стотинки заостатка, заузела је Канађана Лариса Јуркиф, док се на трећем степенику победничког постоља нашла Лара Гут из Швајцарске.

Пре две недеље, Вонова се изједначила са легендарном Аустријанком Анемари Мосер-Прел по броју победа у спусту, а већ на следећу трку у тој дисциплини искористила је да испише нове странице историје.

До тренутка када је Вонова изашла на стазу у вођству се налазила Тина Вајратер из Лихтенштајна и када ју је надмашила за секунду било је јасно да ће је тешко померити са чела. Испоставило се да је управо тако и било, пошто је њена главна ривалка – Гутова била 67 стотинки иза и морала је да се задовољи трећим местом.

Четврту позицију заузела је Вајратерова, испред Италијанке Јохане Шнарф, Едит Миклош из Мађарске и Швеђанке Кајсе Клинг. Немица Викторија Ребенсбург била је осма, док су Верена Штуфер из Италије и Аустријанка Мирјам Пухнер поделиле девето место.

Гутова тренутно води у генералном пласману Светског купа са 810 бодова, десет више од Вонове. Американка је прва у поретку спуста са 400 бодова, а прати је Јуркивова са 278.

Коментари / 0

Оставите коментар