ШПА: Меси поново спасао Барселону!

Фудбалери Барселоне победили су Малагу у гостима са 2:1, у дуелу 21. кола шпанске Примере. 

Фудбал 24.01.2016 | 13:40
ШПА: Меси поново спасао Барселону!

Првак Европе није блистао у Малаги, али је на крају ипак остварио 15. победу у сезони и вратио се на прво место са 48 бодова, једним више од мадридског Атлетика.

Све је добро почело по Барсу у Малаги. У другом минуту Суарес је сјајно прошао по десној страни и упослио Мунира који није имао тежак посао.

Домаћин се ипак није предао, па је у 32. минуту стигао до изједначења. Гол је постигао Хуанпи после додавања Кастра.

У наставку утакмице Каталонци су доминирали у поседу, али су тешко стизали до прилике за гол. Меч је одлучио најбољи фудбалер света Лионел Меси који је у 51. фантастично реаговао на центаршут са леве стране и волејом у паду поставио коначан резултат.

У преостала три суботња дуела виђено је чак 12 голова. Гранада је славила против Хетафе са 3:2. Рико је у 27. минуту на асистенцију Лопеса погодио за 1:0, а Ел Араби је у 36. минуту повећао предност.

У наставку је Хетафе успео да се врати. Прво је бивши нападач Партизана Стефан Шћеповић смањио у 71. минуту, да би само три минута касније Гомес изједначио на 2:2. До краја меча Гранада је успела да оствари победу, а гол вредан три бода постигао је Рочиња 13 минута пре краја.

Гранада је овом победом побегла из опасне зоне и сада је 16. са 20 бодова, док је Хетафе остао на 10. месту са 6 бодова више.

Занимљиво је било и у Барселони где су Еспањол и Виљареал постигли по два гола. Каиседо је довео Еспањол до предности у четвртом минуту, а у 24. је изједначио Тригерос. Морано је донео нову предност домаћину у 40. минуту, а гости су до бода стигли два минута пре краја преко Мусаћија. Виљареал је четврти са 41 бодом, а Еспањол 13. са 22.

Рајо Ваљекано ја на свом Ваљекасу лако изашао на крај са Селтом, добивши је са 3:0, решивши питање победника већ у првом полувремену.

Примера, 21. коло:

Малага – Барселона 1:2
Еспањол – Виљареал 2:2
Гранада – Хетафе 3:2
Рајо Ваљекано – Селта 3:0

недеља:
Билбао – Еибар
Атлетико Мадрид – Севиља
Депортиво – Валенсија
Бетис – Реал Мадрид

понедељак:
Леванте – Лас Палмас

петак:
Спортинг – Сосиједад 5:1

Коментари / 0

Оставите коментар