ŠPA: Mesi ponovo spasao Barselonu!

Fudbaleri Barselone pobedili su Malagu u gostima sa 2:1, u duelu 21. kola španske Primere. 

Fudbal 24.01.2016 | 13:40
ŠPA: Mesi ponovo spasao Barselonu!

Prvak Evrope nije blistao u Malagi, ali je na kraju ipak ostvario 15. pobedu u sezoni i vratio se na prvo mesto sa 48 bodova, jednim više od madridskog Atletika.

Sve je dobro počelo po Barsu u Malagi. U drugom minutu Suares je sjajno prošao po desnoj strani i uposlio Munira koji nije imao težak posao.

Domaćin se ipak nije predao, pa je u 32. minutu stigao do izjednačenja. Gol je postigao Huanpi posle dodavanja Kastra.

U nastavku utakmice Katalonci su dominirali u posedu, ali su teško stizali do prilike za gol. Meč je odlučio najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi koji je u 51. fantastično reagovao na centaršut sa leve strane i volejom u padu postavio konačan rezultat.

U preostala tri subotnja duela viđeno je čak 12 golova. Granada je slavila protiv Hetafe sa 3:2. Riko je u 27. minutu na asistenciju Lopesa pogodio za 1:0, a El Arabi je u 36. minutu povećao prednost.

U nastavku je Hetafe uspeo da se vrati. Prvo je bivši napadač Partizana Stefan Šćepović smanjio u 71. minutu, da bi samo tri minuta kasnije Gomes izjednačio na 2:2. Do kraja meča Granada je uspela da ostvari pobedu, a gol vredan tri boda postigao je Ročinja 13 minuta pre kraja.

Granada je ovom pobedom pobegla iz opasne zone i sada je 16. sa 20 bodova, dok je Hetafe ostao na 10. mestu sa 6 bodova više.

Zanimljivo je bilo i u Barseloni gde su Espanjol i Viljareal postigli po dva gola. Kaisedo je doveo Espanjol do prednosti u četvrtom minutu, a u 24. je izjednačio Trigeros. Morano je doneo novu prednost domaćinu u 40. minutu, a gosti su do boda stigli dva minuta pre kraja preko Musaćija. Viljareal je četvrti sa 41 bodom, a Espanjol 13. sa 22.

Rajo Valjekano ja na svom Valjekasu lako izašao na kraj sa Seltom, dobivši je sa 3:0, rešivši pitanje pobednika već u prvom poluvremenu.

Primera, 21. kolo:

Malaga – Barselona 1:2
Espanjol – Viljareal 2:2
Granada – Hetafe 3:2
Rajo Valjekano – Selta 3:0

nedelja:
Bilbao – Eibar
Atletiko Madrid – Sevilja
Deportivo – Valensija
Betis – Real Madrid

ponedeljak:
Levante – Las Palmas

petak:
Sporting – Sosijedad 5:1

Komentari / 0

Ostavite komentar