ФРА: Голчина Ди Марије за нову ''петарду'' ПСЖ-а!

Пари Сен Жермен наставио је да гази ка четвртој узастопној титулу првака Француске, забележивши и 19. победу у 22. колу Лиге 1.

Фудбал 24.01.2016 | 13:20
ФРА: Голчина Ди Марије за нову ''петарду'' ПСЖ-а!

Последња жртва 'Светаца' био је Анжер – који је из Париза испраћен са пет голова у мрежи 5:1 (2:0), уз феноменалну партију Анхела ди Марије.

Екипа Лорана Блана је већ одавно практично обезбедила шесту титулу у клупској историји, а после овог тријумфа има скор од 19 победа и три ремија, као и чак 24 бода више од другопласиране Нице.

С друге стране, Анжер је претрпео шести пораз и сада је пети са 34 освојена бода.

Домаћин је нападао од самог старта, да би до вођства стигао у 32. минуту – Блез Матуиди одложио је лопту до Златана Ибрахимовића, овај је шутирао искосо са ивице казненог, а лопта је на путу до мреже закачила једног од дефанзиваца гостију.

Само осам минута касније Лукаш Мура комплетирао је сјајну тимску акцију, у којој је највећи део посла урадио Грегори ван дер Вил одличним продором и касније повратном лоптом.

До одмора није било превише узбуђења, да би после девет минута наставка видели још једну дивну акцију у режији 'Светаца'. Ибра је из жонглирања одложио лопту до Ди Марије, Аргентинац из волеја послао дијагоналу у ћошак казненог до Матуидија – овај мајгеријем послао исту на другу стативу – одакле је Ван дер Вил закуцава у мрежу, не дозволивши је да падне на земљу.

Тада је на сцену ступио феноменални Ди Марија, који је најпре у 63. минуту, после повратне лопте Муре, из страшног волеја са 30 метара пребацио комплетну одбрану и голмана Анжера, да бо непуних 180 секунди касније рутински лобом решио ситуацију '1 на 1'.

Претходно је једини гол за госте постигао Капел у 69. минуту.

У преосталим мечевима, Генган је тек у 93. минуту, поготком Жиреса, успео да материјализује предност од два играча више против Бастије, Лил је нови шок доживео од Троје код куће (3:1), док су Нант и Бордо победлили бодове (2:2).

Лига 1 – 22. коло:

субота:
Пари Сен Жермен – Анжер 5:1
Генган – Бастиа 1:0
Лил – Троја 1:3
Монпеље – Каен 1:2
Нант – Бордо 2:2
Ница – Лоријан 2:1

недеља:
14.00 Монако – Тулуз
17.00 Ремс – Сент Етјен
21.00 Лион – Марсеј

петак:
Рен – Ажаксијо 1:0 (0:0)

Коментари / 0

Оставите коментар