FRA: Golčina Di Marije za novu ''petardu'' PSŽ-a!

Pari Sen Žermen nastavio je da gazi ka četvrtoj uzastopnoj titulu prvaka Francuske, zabeleživši i 19. pobedu u 22. kolu Lige 1.

Fudbal 24.01.2016 | 13:20
FRA: Golčina Di Marije za novu ''petardu'' PSŽ-a!

Poslednja žrtva 'Svetaca' bio je Anžer – koji je iz Pariza ispraćen sa pet golova u mreži 5:1 (2:0), uz fenomenalnu partiju Anhela di Marije.

Ekipa Lorana Blana je već odavno praktično obezbedila šestu titulu u klupskoj istoriji, a posle ovog trijumfa ima skor od 19 pobeda i tri remija, kao i čak 24 boda više od drugoplasirane Nice.

S druge strane, Anžer je pretrpeo šesti poraz i sada je peti sa 34 osvojena boda.

Domaćin je napadao od samog starta, da bi do vođstva stigao u 32. minutu – Blez Matuidi odložio je loptu do Zlatana Ibrahimovića, ovaj je šutirao iskoso sa ivice kaznenog, a lopta je na putu do mreže zakačila jednog od defanzivaca gostiju.

Samo osam minuta kasnije Lukaš Mura kompletirao je sjajnu timsku akciju, u kojoj je najveći deo posla uradio Gregori van der Vil odličnim prodorom i kasnije povratnom loptom.

Do odmora nije bilo previše uzbuđenja, da bi posle devet minuta nastavka videli još jednu divnu akciju u režiji 'Svetaca'. Ibra je iz žongliranja odložio loptu do Di Marije, Argentinac iz voleja poslao dijagonalu u ćošak kaznenog do Matuidija – ovaj majgerijem poslao istu na drugu stativu – odakle je Van der Vil zakucava u mrežu, ne dozvolivši je da padne na zemlju.

Tada je na scenu stupio fenomenalni Di Marija, koji je najpre u 63. minutu, posle povratne lopte Mure, iz strašnog voleja sa 30 metara prebacio kompletnu odbranu i golmana Anžera, da bo nepunih 180 sekundi kasnije rutinski lobom rešio situaciju '1 na 1'.

Prethodno je jedini gol za goste postigao Kapel u 69. minutu.

U preostalim mečevima, Gengan je tek u 93. minutu, pogotkom Žiresa, uspeo da materijalizuje prednost od dva igrača više protiv Bastije, Lil je novi šok doživeo od Troje kod kuće (3:1), dok su Nant i Bordo pobedlili bodove (2:2).

Liga 1 – 22. kolo:

subota:
Pari Sen Žermen – Anžer 5:1
Gengan – Bastia 1:0
Lil – Troja 1:3
Monpelje – Kaen 1:2
Nant – Bordo 2:2
Nica – Lorijan 2:1

nedelja:
14.00 Monako – Tuluz
17.00 Rems – Sent Etjen
21.00 Lion – Marsej

petak:
Ren – Ažaksijo 1:0 (0:0)

Komentari / 0

Ostavite komentar