АО: И Бердих након пет сетова, Кеи лако са Цонгом!

Чешки тенисер Томаш Бердих пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије после још једног трилера у недељу. Кеи Нишикори постао је први учесник четвртине финала Аустралијан Опена, пошто је без већих проблема поразио Жоа-Вилфрида Цонгу – 6:4, 6:2, 6:4.

Тенис 24.01.2016 | 12:40
АО: И Бердих након пет сетова, Кеи лако са Цонгом!

Бердих је био бољи од Шпанца Роберта Баутиста-Агута у пет сетова – 4:6, 6:4, 6:3, 1:6 и 6:3.

Бердих ће у четвртфиналу играти против победника меча у ком се састају Швајцарац Роџер Федерер и Давид Гофан из Белгије.

"Веома сам задовољан начином на који сам се изборио у овом мечу. Био је ово још један добар тест и драго ми је да сам прошао", рекао је Чех после меча.

Први четвртфинални пар на Аустралијан опену чине најбољи тенисер света Новак Ђоковић и Јапанац Кеи Нишикори.

Ђоковић је савладао Француза Жила Симона, док је Нишикори победио Жо-Вилфреда Цонгу.

Кеи Нишикори први је учесник четвртине финала Аустралијан Опена, пошто је без већих проблема поразио Жоа-Вилфрида Цонгу – 6:4, 6:2, 6:4.

Јапанац је забележио пету победу против Француза, у њиховом седмом окршају, а у борби за полуфинале чела га бољи из дуела Новака Ђоковића и Жила Симона који следи.

Седми носилац преузео је контролу над мечом од самог старта, паметно користивши нервозу ривала, па нисмо имали прилику да гледамо борбу каква се очекивала.

Кеи је до вођства у сетовима стигао после 42 минута игре, а у уводном делу меча направио је два брејка. Цонга, иначе девети носилац, успео је до спасе три сет лопте и узврати једним брејком, али је Нишикори био изузетно сигуран у другом наврату – потврдивши бољу игру без изгубљеног поена.

У другом сету гледали смо готово идентичан сценарио, с тим да је мало недостајало да овога пута Јапанац у три наврата одузме сервис ривалу. Ипак, на крају је са убедљиви 6:2 дошао само на сет од пласмана међу осам најбољих.

У паузи између сетова Цонга је затражио медицински тајм-аут, да би Нишикори на то одговорио новим брејком. Покушао је Француз до краја да се врати, добио је велику подршку публике, која је желела да гледа још тениса, имао је и шансу за брејк у четвртом гему, али је Кеи сваки пут без већих проблема одбијао налете ривала и на крају уписао заслужен тријумф.

понедељак:
Давид Ферер – Џон Изнер
Андреј Кузњецов – Гаел Монфис
Милош Раонић – Стан Вавринка
Бернард Томић – Енди Мари

Коментари / 0

Оставите коментар