AO: I Berdih nakon pet setova, Kei lako sa Congom!

Češki teniser Tomaš Berdih plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije posle još jednog trilera u nedelju. Kei Nišikori postao je prvi učesnik četvrtine finala Australijan Opena, pošto je bez većih problema porazio Žoa-Vilfrida Congu – 6:4, 6:2, 6:4.

Tenis 24.01.2016 | 12:40
AO: I Berdih nakon pet setova, Kei lako sa Congom!

Berdih je bio bolji od Španca Roberta Bautista-Aguta u pet setova – 4:6, 6:4, 6:3, 1:6 i 6:3.

Berdih će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča u kom se sastaju Švajcarac Rodžer Federer i David Gofan iz Belgije.

"Veoma sam zadovoljan načinom na koji sam se izborio u ovom meču. Bio je ovo još jedan dobar test i drago mi je da sam prošao", rekao je Čeh posle meča.

Prvi četvrtfinalni par na Australijan openu čine najbolji teniser sveta Novak Đoković i Japanac Kei Nišikori.

Đoković je savladao Francuza Žila Simona, dok je Nišikori pobedio Žo-Vilfreda Congu.

Kei Nišikori prvi je učesnik četvrtine finala Australijan Opena, pošto je bez većih problema porazio Žoa-Vilfrida Congu – 6:4, 6:2, 6:4.

Japanac je zabeležio petu pobedu protiv Francuza, u njihovom sedmom okršaju, a u borbi za polufinale čela ga bolji iz duela Novaka Đokovića i Žila Simona koji sledi.

Sedmi nosilac preuzeo je kontrolu nad mečom od samog starta, pametno koristivši nervozu rivala, pa nismo imali priliku da gledamo borbu kakva se očekivala.

Kei je do vođstva u setovima stigao posle 42 minuta igre, a u uvodnom delu meča napravio je dva brejka. Conga, inače deveti nosilac, uspeo je do spase tri set lopte i uzvrati jednim brejkom, ali je Nišikori bio izuzetno siguran u drugom navratu – potvrdivši bolju igru bez izgubljenog poena.

U drugom setu gledali smo gotovo identičan scenario, s tim da je malo nedostajalo da ovoga puta Japanac u tri navrata oduzme servis rivalu. Ipak, na kraju je sa ubedljivi 6:2 došao samo na set od plasmana među osam najboljih.

U pauzi između setova Conga je zatražio medicinski tajm-aut, da bi Nišikori na to odgovorio novim brejkom. Pokušao je Francuz do kraja da se vrati, dobio je veliku podršku publike, koja je želela da gleda još tenisa, imao je i šansu za brejk u četvrtom gemu, ali je Kei svaki put bez većih problema odbijao nalete rivala i na kraju upisao zaslužen trijumf.

ponedeljak:
David Ferer – Džon Izner
Andrej Kuznjecov – Gael Monfis
Miloš Raonić – Stan Vavrinka
Bernard Tomić – Endi Mari

Komentari / 0

Ostavite komentar