Још ноћас хладно, а од сутра преокрет

Недим Сладић, “босански ловац на олује” прогнозирао је да нас у наредном периоду очекује значајно топлије вријеме, пише новинска агенција Патриа.

Босна и Херцеговина 23.01.2016 | 21:00
Још ноћас хладно, а од сутра преокрет

Према његовим ријечима, попуштање првог хладног вала очекује нас почетком фебруара када ће стићи право прољеће уз дужи период топлине са температурама од 11 до 17 степени.

Са -14 степени на 12. Преокрет ће то бити у свега 8 дана. Врло нагле смјене топлих и хладних периода могу узроковати јаче посљедице по здравље становништва, првенствено у виду осцилације крвног притиска (хипертензије и хипотензије) и наглим растом особа обољелих од инфлуенце или прехладе захваљујући високим температурама у наредном периоду.

Ноћас изузетно хладно:

Пред нама је још једна изузетно хладна ноћ, која ће бити посљедња у овом мјесецу. Температуре вечерас ће се спустити и до -23°Ц на планинама и висоравнима, у низинама од -18 до -7, а на југу земље од -6 до 2°Ц.

Највише дневне ипак у благом плусу. Недјеља ујутро знатно топлија од суботе ујутро.

За почетак прољећа али и идућу седмицу извјесно је стабилно и све топлије вријеме. Због јужине, повремено може бити веће наоблаке и повремених краћих пљускова кише.

Коментари / 0

Оставите коментар