Još noćas hladno, a od sutra preokret

Nedim Sladić, “bosanski lovac na oluje” prognozirao je da nas u narednom periodu očekuje značajno toplije vrijeme, piše novinska agencija Patria.

Bosna i Hercegovina 23.01.2016 | 21:00
Još noćas hladno, a od sutra preokret

Prema njegovim riječima, popuštanje prvog hladnog vala očekuje nas početkom februara kada će stići pravo proljeće uz duži period topline sa temperaturama od 11 do 17 stepeni.

Sa -14 stepeni na 12. Preokret će to biti u svega 8 dana. Vrlo nagle smjene toplih i hladnih perioda mogu uzrokovati jače posljedice po zdravlje stanovništva, prvenstveno u vidu oscilacije krvnog pritiska (hipertenzije i hipotenzije) i naglim rastom osoba oboljelih od influence ili prehlade zahvaljujući visokim temperaturama u narednom periodu.

Noćas izuzetno hladno:

Pred nama je još jedna izuzetno hladna noć, koja će biti posljednja u ovom mjesecu. Temperature večeras će se spustiti i do -23°C na planinama i visoravnima, u nizinama od -18 do -7, a na jugu zemlje od -6 do 2°C.

Najviše dnevne ipak u blagom plusu. Nedjelja ujutro znatno toplija od subote ujutro.

Za početak proljeća ali i iduću sedmicu izvjesno je stabilno i sve toplije vrijeme. Zbog južine, povremeno može biti veće naoblake i povremenih kraćih pljuskova kiše.

Komentari / 0

Ostavite komentar