"Делфини" и "ајкуле" у борби за злато

Ватерполо репрезентација Србије вечерас ће се борити против селекције Црне Горе у финалу Европског ватерполо првенства у Београду за треће европско узастопно злато.

Србија 23.01.2016 | 11:30
"Делфини" и "ајкуле" у борби за злато

Српски и црногорски ватерполисти имаће привилегију да играју пред 16.000 гледалаца у београдској Арени, што ће бити рекордан у историји Европског првенства у ватерполу.

Уочи ове утакмице, број сједишта је проширен, а додатних 4.500 улазница распродато је само минут након пуштања у продају.

Вечерашња утакмица биће трећи обрачун ова два тима у финалима, при чему је Црна Гора побиједила прије осам година у Малаги, а Србија прије четири године у Ајндховену.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић изјавио је, уочи великог финала, да се већина играча потајно надала овом финалу.

"Сигурно је да су Србија и Црна Гора у базену показале највише и заслужено су ту где јесу. Црна Гора је у последње време имала неколико пехова, али је долазак новог селектора Гојковића променио ствари", рекао је Савић.

Капитен ватерполо репрезентације Србије Живко Гоцић истиче да су Црногорци тим за поштовање, али да је његова екипа спремна да уради све што је до ње и освоји треће узастопно европско злато.

Селектор Црне Горе Владимир Гојковић поручио је да се његов тим неће предати.

"Србија је показала велики квалитет до сада. Самопоуздање им је на врхунском нивоу, јер су освојили четири, пет такмичења у низу. Видјели смо како су завршили полуфиналну утакмицу против Грчке... Нећемо да се предамо, јер и ми имамо неке ствари које можемо да урадимо против њих, али морамо бити изнад максимума, јер објективно они јесу фаворити", рекао је Гојковић.

Извор: Прес РС

Коментари / 0

Оставите коментар