ЕЛ: Црвена Звезда - Уникаха, реакције...

Тренер Уникахе Ђоан Плаза рекао је после пораза његовог тима од Црвене звезде да је београдски тим потпуно заслужио победу и да је играо са много више жеље. Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је важније од победе над Уникахом то да екипа уђе спремна у борбу за трофеје и финиш АБА лиге. Кошаркаш Уникахе Немања Недовић рекао је да му је било много тешко да игра против Црвене звезде јер је емотивно доживео дуел са бившим клубом. Кошаркаш Црвене звезде Марко Симоновић рекао је да је гостовање у Хали Пионир противничким екипама велики изазов.

Кошарка 23.01.2016 | 09:00
ЕЛ: Црвена Звезда - Уникаха, реакције...

Шпански стручњак је истакао да је Црвена звезда стопостотно заслужила победу резултатом 87:73 у четвртом колу Топ 16 фазе Евролиге.

"Пред нама је много рада, много морамо да радимо, Звезда је вечерас била физички јачи тим, а када смо спустили разлику на пет поена имали смо неке веома лоше одлуке и јефтино изгубљене лопте. Лоше смо градили свој кош, примили смо 27 поена за четвртину, то је недопустиво. Не можете да заслужите победу у оваквом мечу са таквом игром", додао је Плаза.

Уникаха сада има по две победе и два пораза, као и Црвена звезда, којој је ово друга узастопна победа, након оне која је прошле недеље забележена у Атини против Панатинаикоса.

"Покушали су да нас неутралишу одбраном, играли су са јаком енергијом, а ми нисмо показали ништа од дефанзивних квалитета које имамо, до вечерас смо били најбоља дефанзивна екипа у обе групе Топ 16 фазе, али сада ништа од тога нисмо приказали", закључио је Плаза.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је важније од победе над Уникахом то да екипа уђе спремна у борбу за трофеје и финиш АБА лиге.

“Црвено-бели“ су савладали шпански тим са 87:73 у четвртом колу Топ 16 фазе Евролиге и на тај начин остварили и други тријумф у другом делу елитног европског такмичења.

“Значајно је што смо дошли до велике победе за нас, Уникаха је одлично одиграла прву фазу Евролиге, а и други део је почела сјајно. Ми смо у некој фази рада и раста кроз тај рад и утакмице. Задовољан сам што смо данас било бољи него јуче, треба да наставимо да радимо из дана у дан и да кроз све што нас чека дођемо до оног што је најбитније, то је борба за трофеје и АБА такмичење“, рекао је Радоњић.

Тренер српског шампиона се осврнуо и на почетак утакмице.

“Утакмицу смо отворили добром одбраном, али то нисмо валоризовали због њиховог офанзивног скока из кога су правили доста предности, али ми нисмо били у минусу. То смо поправили и довели се у ситуацију да играмо, а не да се враћамо уназад због проблема у дефанзивном скоку. У трећој четвртини су имали један добар период, али смо добром одбраном и паметним нападом у четвртој контролисали дешавања и дошли до изузетно велике победе“, додао је Радоњић.

Он је истакао да га радује што екипа у дужем периоду пружа добре партије.

“Били смо у фази кад нисмо могли тако да изгледамо, не зато што нешто не радимо, већ је то природан процес, кад се убаце нови елементи, то захтева време за прилагођавање. Идемо напред, много битније од победе и то што сам сигуран да ћемо наставити у овом амбијенту да се спремамо за најважније битке“, оценио је Радоњић.

Према његовим речима, његовој екипи следи велика утакмица, против Партизана.

“Знамо шта Партизан значи, сигуран сам да ћемо да се спремимо за њих, играмо пред њиховим навијачима, они ће са великом борбом да изађу и покушати да нас савладају, али очекујемо да изађемо са нова два бода из дербија. Не размишљам даље од утакмице са Партизаном, сигуран сам да ћемо бити добри до краја сезоне“, закључио је Радоњић.

Кошаркаш Уникахе Немања Недовић рекао је да му је било много тешко да игра против Црвене звезде јер је емотивно доживео дуел са бившим клубом.

“Јако је тешко било играти у оваквој атмосфери. Циљ је био да уведемо Звезду у егал у финишу, имали смо шансу за то, али нисмо успели. Погодили су неколико тешких шутева за три поена и честитам им на томе. Не смемо да падамо, већ да се подигнемо“, рекао је Недовић.

Недовић је од одласка из Звезде први пут заиграо у Пиониру на супротној страни.

“Чудно сам се осећао. Први пут сам био противник Звезде у Пиониру, било је емотивно, одузеле су ми се и руке и ноге и требало ми је времена да се навикнем на амбијент“, истакао је Недовић и пожелео Звезди да се заједно са Уникахом пласира међу осам најбољих у Европи.

Кошаркаш Уникахе Демаркус Нелсон рекао је да је Марко Гудурић направио доста проблема његовом тиму.

„Гудурић је био сјајан, агресиван и пун самопоуздања, задао нам је доста прболема.“

Нелсон је играо против бившег клуба за који је наступао од 2012. до 2014. године, па је знао каква га атмосфера чека са трибина.

„Знали смо да је ово сјајно место за играње кошарке, да су навијачи одлични, били су веома гласни на овом мечу.“

У вези са калкулацијама око проласка у Топ 8, Нелсон није много желео да прича, јер сматра да има много да се игра.

„Све је још могуће, још је рано говорити о било коме да може да прође даље. Али овом победом су дефинитивно себи повећали шансе. Има још доста да се игра. Ми морамо да будемо бољи, да исправимо неке грешке које смо имали на овом мечу.“

Нелсон сматра да је Звезда на прави начин користила грешке Уникахе, уз важне поготке Симоновића и Лазића.

„Имали су енергију ношени атмосфером са трибина. Лазић и Симоновић су погодили неке шутеве, брзо су постизали поене, предност су стварали после наших грешака", рекао је Нелсон.

Кошаркаш Црвене звезде Марко Симоновић рекао је да је гостовање у Хали Пионир противничким екипама велики изазов.

Он је додао да је против Уникахе остварена веома битна победа у Топ 16 фази Евролиге.

"Битно је да смо конкурентни у Топ 16 фази. Противницима је овде воема тешко да играју. Публика много доприноси и онда проради адреналин. Није им свеједно. Мислим да смо целу утакмицу играли добро. Мало смо у почетку имали проблема са њиховим офанзивним скоком, али смо успели да одговоримо на прави начин и забележимо битну и заслужену победу", рекао је Симоновић новинарима после меча.

Звезда је током целог меча била у предности, веома често и двоцифреној, али је Уникаха у једном тренутку у последњој деоници смањила на три поена заостатка (60:57).

"Контролисали смо меч од почетка. Нормално је за такву екипу као Уникаху да у једном тренутку заигра боље и да ухвати прикључак. Успели смо да издржимо тада притисак. Били смо добри у одбрани и паметно смо играли у нападу. Проток лопте је био јако добар и поред њиховог притиска дуж терена", рекао је Симоновић.

Он је рекао да остаје жал за бољим скором у Топ 16 фази Евролиге након што је у првом колу испуштена победа против Ефеса у Истанбулу и додао да је сада фокус на утакмицу с Партизаном у понедељак у Јадранској лиги.

Кошаркаш Немања Дангубић оценио је да је екипа имала пар осцилација током утакмице, али да је "у принципу ово начин" како би требало да игра у наставку сезоне.

"Имали смо проблема са офанзивним скоком ривала и још пар осцилација, медјутим, извукли смо се и почели да постижемо лаке поене. Зауставили смо њихове бекове и Миндаугаса Кузминскаса, једног од њихових најбољих играча. То нам је био и план, тако да смо испоштовали договор из свлачионице", рекао је Дангубић и додао да је Групе Е веома изједначена и да очекује неизвестан развој ситуације.

Капитен Бранко Лазић рекао је да је сваки играч имао свој допринос у вечерашњој победи против Уникахе.

"Јако важна победа у овој серији која нам долази. Битно је да смо тимски одиграли, да је сваки играл имао свој допринос. Нисмо пали као што нам се то дешавало у неким мечевима. Остварена разлика је добра, али ћемо о томе размишљати када додје време", рекао је Лазић.

У петом колу у петак 29. јануара, Звезда ће у Београду играти против Локомотиве, а Уникаха на домаћем терену против Ефеса.

Коментари / 0

Оставите коментар