EL: Crvena Zvezda - Unikaha, reakcije...

Trener Unikahe Đoan Plaza rekao je posle poraza njegovog tima od Crvene zvezde da je beogradski tim potpuno zaslužio pobedu i da je igrao sa mnogo više želje. Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je važnije od pobede nad Unikahom to da ekipa uđe spremna u borbu za trofeje i finiš ABA lige. Košarkaš Unikahe Nemanja Nedović rekao je da mu je bilo mnogo teško da igra protiv Crvene zvezde jer je emotivno doživeo duel sa bivšim klubom. Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je gostovanje u Hali Pionir protivničkim ekipama veliki izazov.

Košarka 23.01.2016 | 09:00
EL: Crvena Zvezda - Unikaha, reakcije...

Španski stručnjak je istakao da je Crvena zvezda stopostotno zaslužila pobedu rezultatom 87:73 u četvrtom kolu Top 16 faze Evrolige.

"Pred nama je mnogo rada, mnogo moramo da radimo, Zvezda je večeras bila fizički jači tim, a kada smo spustili razliku na pet poena imali smo neke veoma loše odluke i jeftino izgubljene lopte. Loše smo gradili svoj koš, primili smo 27 poena za četvrtinu, to je nedopustivo. Ne možete da zaslužite pobedu u ovakvom meču sa takvom igrom", dodao je Plaza.

Unikaha sada ima po dve pobede i dva poraza, kao i Crvena zvezda, kojoj je ovo druga uzastopna pobeda, nakon one koja je prošle nedelje zabeležena u Atini protiv Panatinaikosa.

"Pokušali su da nas neutrališu odbranom, igrali su sa jakom energijom, a mi nismo pokazali ništa od defanzivnih kvaliteta koje imamo, do večeras smo bili najbolja defanzivna ekipa u obe grupe Top 16 faze, ali sada ništa od toga nismo prikazali", zaključio je Plaza.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je važnije od pobede nad Unikahom to da ekipa uđe spremna u borbu za trofeje i finiš ABA lige.

“Crveno-beli“ su savladali španski tim sa 87:73 u četvrtom kolu Top 16 faze Evrolige i na taj način ostvarili i drugi trijumf u drugom delu elitnog evropskog takmičenja.

“Značajno je što smo došli do velike pobede za nas, Unikaha je odlično odigrala prvu fazu Evrolige, a i drugi deo je počela sjajno. Mi smo u nekoj fazi rada i rasta kroz taj rad i utakmice. Zadovoljan sam što smo danas bilo bolji nego juče, treba da nastavimo da radimo iz dana u dan i da kroz sve što nas čeka dođemo do onog što je najbitnije, to je borba za trofeje i ABA takmičenje“, rekao je Radonjić.

Trener srpskog šampiona se osvrnuo i na početak utakmice.

“Utakmicu smo otvorili dobrom odbranom, ali to nismo valorizovali zbog njihovog ofanzivnog skoka iz koga su pravili dosta prednosti, ali mi nismo bili u minusu. To smo popravili i doveli se u situaciju da igramo, a ne da se vraćamo unazad zbog problema u defanzivnom skoku. U trećoj četvrtini su imali jedan dobar period, ali smo dobrom odbranom i pametnim napadom u četvrtoj kontrolisali dešavanja i došli do izuzetno velike pobede“, dodao je Radonjić.

On je istakao da ga raduje što ekipa u dužem periodu pruža dobre partije.

“Bili smo u fazi kad nismo mogli tako da izgledamo, ne zato što nešto ne radimo, već je to prirodan proces, kad se ubace novi elementi, to zahteva vreme za prilagođavanje. Idemo napred, mnogo bitnije od pobede i to što sam siguran da ćemo nastaviti u ovom ambijentu da se spremamo za najvažnije bitke“, ocenio je Radonjić.

Prema njegovim rečima, njegovoj ekipi sledi velika utakmica, protiv Partizana.

“Znamo šta Partizan znači, siguran sam da ćemo da se spremimo za njih, igramo pred njihovim navijačima, oni će sa velikom borbom da izađu i pokušati da nas savladaju, ali očekujemo da izađemo sa nova dva boda iz derbija. Ne razmišljam dalje od utakmice sa Partizanom, siguran sam da ćemo biti dobri do kraja sezone“, zaključio je Radonjić.

Košarkaš Unikahe Nemanja Nedović rekao je da mu je bilo mnogo teško da igra protiv Crvene zvezde jer je emotivno doživeo duel sa bivšim klubom.

“Jako je teško bilo igrati u ovakvoj atmosferi. Cilj je bio da uvedemo Zvezdu u egal u finišu, imali smo šansu za to, ali nismo uspeli. Pogodili su nekoliko teških šuteva za tri poena i čestitam im na tome. Ne smemo da padamo, već da se podignemo“, rekao je Nedović.

Nedović je od odlaska iz Zvezde prvi put zaigrao u Pioniru na suprotnoj strani.

“Čudno sam se osećao. Prvi put sam bio protivnik Zvezde u Pioniru, bilo je emotivno, oduzele su mi se i ruke i noge i trebalo mi je vremena da se naviknem na ambijent“, istakao je Nedović i poželeo Zvezdi da se zajedno sa Unikahom plasira među osam najboljih u Evropi.

Košarkaš Unikahe Demarkus Nelson rekao je da je Marko Gudurić napravio dosta problema njegovom timu.

„Gudurić je bio sjajan, agresivan i pun samopouzdanja, zadao nam je dosta prbolema.“

Nelson je igrao protiv bivšeg kluba za koji je nastupao od 2012. do 2014. godine, pa je znao kakva ga atmosfera čeka sa tribina.

„Znali smo da je ovo sjajno mesto za igranje košarke, da su navijači odlični, bili su veoma glasni na ovom meču.“

U vezi sa kalkulacijama oko prolaska u Top 8, Nelson nije mnogo želeo da priča, jer smatra da ima mnogo da se igra.

„Sve je još moguće, još je rano govoriti o bilo kome da može da prođe dalje. Ali ovom pobedom su definitivno sebi povećali šanse. Ima još dosta da se igra. Mi moramo da budemo bolji, da ispravimo neke greške koje smo imali na ovom meču.“

Nelson smatra da je Zvezda na pravi način koristila greške Unikahe, uz važne pogotke Simonovića i Lazića.

„Imali su energiju nošeni atmosferom sa tribina. Lazić i Simonović su pogodili neke šuteve, brzo su postizali poene, prednost su stvarali posle naših grešaka", rekao je Nelson.

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je gostovanje u Hali Pionir protivničkim ekipama veliki izazov.

On je dodao da je protiv Unikahe ostvarena veoma bitna pobeda u Top 16 fazi Evrolige.

"Bitno je da smo konkurentni u Top 16 fazi. Protivnicima je ovde voema teško da igraju. Publika mnogo doprinosi i onda proradi adrenalin. Nije im svejedno. Mislim da smo celu utakmicu igrali dobro. Malo smo u početku imali problema sa njihovim ofanzivnim skokom, ali smo uspeli da odgovorimo na pravi način i zabeležimo bitnu i zasluženu pobedu", rekao je Simonović novinarima posle meča.

Zvezda je tokom celog meča bila u prednosti, veoma često i dvocifrenoj, ali je Unikaha u jednom trenutku u poslednjoj deonici smanjila na tri poena zaostatka (60:57).

"Kontrolisali smo meč od početka. Normalno je za takvu ekipu kao Unikahu da u jednom trenutku zaigra bolje i da uhvati priključak. Uspeli smo da izdržimo tada pritisak. Bili smo dobri u odbrani i pametno smo igrali u napadu. Protok lopte je bio jako dobar i pored njihovog pritiska duž terena", rekao je Simonović.

On je rekao da ostaje žal za boljim skorom u Top 16 fazi Evrolige nakon što je u prvom kolu ispuštena pobeda protiv Efesa u Istanbulu i dodao da je sada fokus na utakmicu s Partizanom u ponedeljak u Jadranskoj ligi.

Košarkaš Nemanja Dangubić ocenio je da je ekipa imala par oscilacija tokom utakmice, ali da je "u principu ovo način" kako bi trebalo da igra u nastavku sezone.

"Imali smo problema sa ofanzivnim skokom rivala i još par oscilacija, medjutim, izvukli smo se i počeli da postižemo lake poene. Zaustavili smo njihove bekove i Mindaugasa Kuzminskasa, jednog od njihovih najboljih igrača. To nam je bio i plan, tako da smo ispoštovali dogovor iz svlačionice", rekao je Dangubić i dodao da je Grupe E veoma izjednačena i da očekuje neizvestan razvoj situacije.

Kapiten Branko Lazić rekao je da je svaki igrač imao svoj doprinos u večerašnjoj pobedi protiv Unikahe.

"Jako važna pobeda u ovoj seriji koja nam dolazi. Bitno je da smo timski odigrali, da je svaki igral imao svoj doprinos. Nismo pali kao što nam se to dešavalo u nekim mečevima. Ostvarena razlika je dobra, ali ćemo o tome razmišljati kada dodje vreme", rekao je Lazić.

U petom kolu u petak 29. januara, Zvezda će u Beogradu igrati protiv Lokomotive, a Unikaha na domaćem terenu protiv Efesa.

Komentari / 0

Ostavite komentar