Дукић сам себи организовао скуп подршке

Рајко Дукић је у педесетоминутном говору рекао како се компанија 'Боксит' смишљено блати и да то раде поједнци из, како их Дукић назива “Удруженог рушилачког подухвата”, а у које убраја и БН телевизију. 

Република Српска 22.01.2016 | 21:18
Дукић сам себи организовао скуп подршке

Иза свих дезинформација, тврди Дукић, стоје високи функционери СДС-а: Младен Босић, Александра Пандуревић и Огњен Тадић. Дукић је оптужио Љубишу Пантића из Милића за напад на Славишу Јурошевића. Пантић, према Дукићевим ријечима прави проблеме Милићанима, физички се обрачунава чак и са полицијом.

Најгласнији у блаћењу “Боксита” су, према Дукићевим ријечима Љубиша Пантић, који је наводно напао Славишу Јурошевића, Слободан Васиљевић и Младен Мимић. Пантић је демантовао Дукићеве наводе и рекао да је и доказано да је на њега пуцано без разлога.

“Он око себе, (Дукић), има групу криминалаца … њих има око 6 или 7. То су класични криминалци. Иза себе (имају) силовања, трговину дрогом, крађе аута … то су исти људи који су данас обезбјеђивали тај скуп, ти исти људи чувају Рајка Дукића”, тврди Пантић.

Мимић каже да је хтио да се појави на скупу, али је био спријечен.

Мимић је 2003. године брутално премлаћен. Актери тог догађаја су наводно припадници Дукићеве тзв. “индустријске полиције”. Данас је Мимић о томе покушао да говори на скупу, али је спријечен.

“Дао сам изјаву полицији јер ме опет нису пустили. Овдје сам изложен насиљу ја, а не они на скупу. Ево ти писма које сам дао свим у Скупштини, они ћуте. Десет пута сам дао изјаве полицији, пријетеће поруке - никада нико није реаговао, каже Мимић.

О свему наведеном јавност ван Милића сазнала је путем друштвених мрежа и то захваљујући Слободану Васиљевићу, чији је отац некадашњи радник 'Боксита' истјеран јер се није слагао са политиком коју је водио Дукић. Ово је озбиљна оптужба, нек ме ухапси полиција или мене или њега - ја сам спреман да говорим", позива Слободан Васиљевић.

Предсједник синдиката компаније 'Боксит' Раде Петковић, мало мање надахнут у односу на директора Дукића, упутио је у свом говору деманти свим медијима и свим присутнима: нико никад није слао писмо у ком се исказује незадовољство радника. Свима је у 'Бокситу' добро, каже Петковић. Не мучи га, каже, ни обавезна лектира.

“Књиге су нам и те како од користи, а на полиграфско испитивање пристајемо да би се заштитили од таквих као што сте ви”, поручио је Петковић.

Говор Рајка Дукића почео је озбиљно, свечано, а завршио готово комично, рецитујући пјесмицу коју је, каже сам смислио:

“Фрустрирани, без стида образа, то је друштво моралних наказа! Они раде што ментори кажу, да безочно клевећу и лажу, па у Српској све што данас ваља, да се блати и што више каља. Па кренуше право од Милића, нападоше 'Боксит' и Дукића”, надахнуто је рецитовао Дукић.

За разлику од претходних посјета Милићима, екипа БН ТВ није била нападнута, можда због тога што је све вријеме боравка у Милићима била под заштитом наоружаног инспектора ЦЈБ Бијељина.