Новак: Знате шта, када пет пута поставите исто питање…

Новак Ђоковић последњих дана налази се у центру пажње светских медија због спекулација о намештању мечева.

Тенис 24.01.2016 | 19:00
Новак: Знате шта,  када пет пута поставите исто питање…

ББЦ је пре неколико дана изнео причу о систематском намештању мечева, а онда су италијански медији почели да га ‘развлаче’ спекулацијама да је намерно изгубио дуел са Сантороом 2007. године.

На конференцији за штампу рекао је да има поштовања према новинарима, али и да је морао да онако да реагује када су константно потенцирали ту причу.

„Искрено, имао сам много конференција у животу, разумем на који начин треба да се носим са тим. Ове спекулације које су се појавиле нису учестале, нису тема свакодневних конференција. Али то је оно што се дешава и што смо очекивали. Када смо чули причу која је изашла, очекивали смо питања тог типа. Драго ми је да нема више сличних конференција јер нема шта више да се каже. Прича која је требало да буде велика, није баш велика. Мислим да треба да је затворимо“, рекао је Ђоковић.

Енди Мари је једном приликом изјавио да толика пажња и усмереност новинара уме некада да буде оптерећење.

„Морате да се носите са тим, да прихватите све. Поштујем новинаре, ви радите свој посао, али када пет пута поставите питање на исти начин, нема смисла ићи даље јер не постоје нове информације или докази“.

Осим тога, организатори првог Грен слема направили су неколико гафова у којима су оштетили првог играча света. Прво је био НоваЦк Ђоковић, онда су му поставили безброј питања о намештању мечева, а сада је “исечена“ Новакова порука Лејтону Хјуиту.

У снимку пуштеном после Хјуитовог последњег меча у каријери нашли су се Федерер, Надал, Мари и Кирјос, док Ђоковићеве поруке није било. Ипак, цео клип нашао се после на званичном сајту Аустралијан опена.

„Немам коментар, не знам. Снимио сам, али су ме исекли. Још увек не знам, мораћу да их питам“.

Осим тога, много је било примедби навијача што је његов меч смештен на Маргарет Корт арену, други по величини стадион у Мелбурну.

„Субјективно мишљење је да је терен на Маргарет Корту за нијансу спорији него на Род Лејвер арени. Лоптица одскаче ниско и то је добро за играча као што је Андреас Сепи који игра равно и дубоко, и на исти начин са обе стране терена. Није било лако остајати у поену са основне линије – добро сам почео, узео сет и имао неколико брејк прилика које нисам искористио. Онда је он почео да боље сервира, ја сам се повукао и он ме је агресивношћу терао на више неизнуђених грешака“.

Српски тенисер познат је по томе да много води рачуна о исхрани, па и током мечева бира шта уноси у оргнаизам.

„Урме су воће које имају низак гликемијски индекс што је веома важно, јер не желите да имате јак ‘удар’ шећера, а онда да вас брзо ‘обори’. Не желим да наводим имена брендова, није место, али да, много пажње посвећујем исхрани. Успут, то ми је страст и хоби. Уживам у истраживању хране. Урме конзумирам на терену већ неко време. Људи виде оно што једем и пијем на терену и мисле да нам то даје енергију, хидрантност и одржава нам снагу током меча, али је оно што претходно урадите много важније. Начин на који се хидрирате, припремате, шта једете у сатима пре мечева, колико спавате и остале ствари. Није важно само оно што једете током мечева већ и оно што је у припреми, како не бисте упали у кризу, добили грчеве… Многи тенисери суоче се са таквим проблемима јер се не припреме на прави начин”, закључио је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар