Novak: Znate šta, kada pet puta postavite isto pitanje…

Novak Đoković poslednjih dana nalazi se u centru pažnje svetskih medija zbog spekulacija o nameštanju mečeva.

Tenis 24.01.2016 | 19:00
Novak: Znate šta,  kada pet puta postavite isto pitanje…

BBC je pre nekoliko dana izneo priču o sistematskom nameštanju mečeva, a onda su italijanski mediji počeli da ga ‘razvlače’ spekulacijama da je namerno izgubio duel sa Santoroom 2007. godine.

Na konferenciji za štampu rekao je da ima poštovanja prema novinarima, ali i da je morao da onako da reaguje kada su konstantno potencirali tu priču.

„Iskreno, imao sam mnogo konferencija u životu, razumem na koji način treba da se nosim sa tim. Ove spekulacije koje su se pojavile nisu učestale, nisu tema svakodnevnih konferencija. Ali to je ono što se dešava i što smo očekivali. Kada smo čuli priču koja je izašla, očekivali smo pitanja tog tipa. Drago mi je da nema više sličnih konferencija jer nema šta više da se kaže. Priča koja je trebalo da bude velika, nije baš velika. Mislim da treba da je zatvorimo“, rekao je Đoković.

Endi Mari je jednom prilikom izjavio da tolika pažnja i usmerenost novinara ume nekada da bude opterećenje.

„Morate da se nosite sa tim, da prihvatite sve. Poštujem novinare, vi radite svoj posao, ali kada pet puta postavite pitanje na isti način, nema smisla ići dalje jer ne postoje nove informacije ili dokazi“.

Osim toga, organizatori prvog Gren slema napravili su nekoliko gafova u kojima su oštetili prvog igrača sveta. Prvo je bio NovaCk Đoković, onda su mu postavili bezbroj pitanja o nameštanju mečeva, a sada je “isečena“ Novakova poruka Lejtonu Hjuitu.

U snimku puštenom posle Hjuitovog poslednjeg meča u karijeri našli su se Federer, Nadal, Mari i Kirjos, dok Đokovićeve poruke nije bilo. Ipak, ceo klip našao se posle na zvaničnom sajtu Australijan opena.

„Nemam komentar, ne znam. Snimio sam, ali su me isekli. Još uvek ne znam, moraću da ih pitam“.

Osim toga, mnogo je bilo primedbi navijača što je njegov meč smešten na Margaret Kort arenu, drugi po veličini stadion u Melburnu.

„Subjektivno mišljenje je da je teren na Margaret Kortu za nijansu sporiji nego na Rod Lejver areni. Loptica odskače nisko i to je dobro za igrača kao što je Andreas Sepi koji igra ravno i duboko, i na isti način sa obe strane terena. Nije bilo lako ostajati u poenu sa osnovne linije – dobro sam počeo, uzeo set i imao nekoliko brejk prilika koje nisam iskoristio. Onda je on počeo da bolje servira, ja sam se povukao i on me je agresivnošću terao na više neiznuđenih grešaka“.

Srpski teniser poznat je po tome da mnogo vodi računa o ishrani, pa i tokom mečeva bira šta unosi u orgnaizam.

„Urme su voće koje imaju nizak glikemijski indeks što je veoma važno, jer ne želite da imate jak ‘udar’ šećera, a onda da vas brzo ‘obori’. Ne želim da navodim imena brendova, nije mesto, ali da, mnogo pažnje posvećujem ishrani. Usput, to mi je strast i hobi. Uživam u istraživanju hrane. Urme konzumiram na terenu već neko vreme. Ljudi vide ono što jedem i pijem na terenu i misle da nam to daje energiju, hidrantnost i održava nam snagu tokom meča, ali je ono što prethodno uradite mnogo važnije. Način na koji se hidrirate, pripremate, šta jedete u satima pre mečeva, koliko spavate i ostale stvari. Nije važno samo ono što jedete tokom mečeva već i ono što je u pripremi, kako ne biste upali u krizu, dobili grčeve… Mnogi teniseri suoče se sa takvim problemima jer se ne pripreme na pravi način”, zaključio je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar