Болтон је пао на веома ниске гране...!

Клуб мора да прода паркинг испред стадиона како би прехранио запослене! Али, огромни финансијски проблеми остају...

 

Фудбал 24.01.2016 | 20:00
Болтон је пао на веома ниске гране...!

Некада редовни члан Премијер лиге, данас клуб који се држи за последњу сламку спаса како не би пао у црну рупу стечаја. Фудбалски клуб Болтон објавио је данас на свом званичном сајту да ће покушати да прода паркинг испред стадиона како би успео да прехрани запослене и уплати им плате које касне један пун дан. Клуб је пре само три дана добио пресуду Високог суда у којој се наводи да има продужени рок на још пет недеља да прикупи 3.000.000 евра на име дуга због неисплаћеног пореза. А не тако давно упао је у администрацију и добио принудног управника. То практично значи да су сви играчи аутоматски на трансфер листи и да теоретски могу бити продати ако стигне понуда од једног евра.

Зато је некадашњи премијерлигаш дошао на идеју да прода паркинг испред стадиона Макрон како би исплатио заостале зараде запосленима у клубу, али и решио велики дуг који се накупио у међувремену. Али, како правила налажу да сваки стадион мора имати паркинг Болтон ће бити принуђен да купи и мање парче земље и намени га за пружање паркинг услуга навијачима. Како су сви клупски рачуни замрзнути у Болтону морају да добију посебну дозволу Високог суда да користе евентуални новац и у друге сврхе, а не само у исплату заосталих дуговања.

Међутим, продајом паркинга проблем би био решен краткотрајно, јер би евентуални новац намирио само дуговања за један месец, а сезона траје све до маја.

Клуб се такође захвалио свим запосленим људима, играчима, менаџеру Нилу Ленону и управи која је стала у подршку у овом тешком тренутку...

Болтон се тренутно налази на последњем месту на табели Чемпионшипа са само 17 освојених бодова из 27 утакмица.

Коментари / 0

Оставите коментар