Bolton je pao na veoma niske grane...!

Klub mora da proda parking ispred stadiona kako bi prehranio zaposlene! Ali, ogromni finansijski problemi ostaju...

 

Fudbal 24.01.2016 | 20:00
Bolton je pao na veoma niske grane...!

Nekada redovni član Premijer lige, danas klub koji se drži za poslednju slamku spasa kako ne bi pao u crnu rupu stečaja. Fudbalski klub Bolton objavio je danas na svom zvaničnom sajtu da će pokušati da proda parking ispred stadiona kako bi uspeo da prehrani zaposlene i uplati im plate koje kasne jedan pun dan. Klub je pre samo tri dana dobio presudu Visokog suda u kojoj se navodi da ima produženi rok na još pet nedelja da prikupi 3.000.000 evra na ime duga zbog neisplaćenog poreza. A ne tako davno upao je u administraciju i dobio prinudnog upravnika. To praktično znači da su svi igrači automatski na transfer listi i da teoretski mogu biti prodati ako stigne ponuda od jednog evra.

Zato je nekadašnji premijerligaš došao na ideju da proda parking ispred stadiona Makron kako bi isplatio zaostale zarade zaposlenima u klubu, ali i rešio veliki dug koji se nakupio u međuvremenu. Ali, kako pravila nalažu da svaki stadion mora imati parking Bolton će biti prinuđen da kupi i manje parče zemlje i nameni ga za pružanje parking usluga navijačima. Kako su svi klupski računi zamrznuti u Boltonu moraju da dobiju posebnu dozvolu Visokog suda da koriste eventualni novac i u druge svrhe, a ne samo u isplatu zaostalih dugovanja.

Međutim, prodajom parkinga problem bi bio rešen kratkotrajno, jer bi eventualni novac namirio samo dugovanja za jedan mesec, a sezona traje sve do maja.

Klub se takođe zahvalio svim zaposlenim ljudima, igračima, menadžeru Nilu Lenonu i upravi koja je stala u podršku u ovom teškom trenutku...

Bolton se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli Čempionšipa sa samo 17 osvojenih bodova iz 27 utakmica.

Komentari / 0

Ostavite komentar