Влада дистрикта: Нећемо рушити стадион

Током 12 година колико траје изградња, Градски стадион у Брчком пројектован с капацитетом за 16.000 гледалаца, стекао је епитет „Скадар на Бојани“, јер је за мегаломански пројекат, који далеко превазилази потребе и спортиста и грађана, и даље потребна гомила новца.

Босна и Херцеговина 22.01.2016 | 22:49
Влада дистрикта: Нећемо рушити стадион

Градске приче да ће због наводних пропуста у изградњи западна трибина са 6.000 мијеста, на којој су се смијенила три извођача, бити срушена и урађен нови - скромнији пројекат, у Влади енергично демантују.

„Сви радови су изведени у складу са пројектом и захтјевима струке, извршене су провјере и мјерења оптерећења и других елемената контроле безбједности коришћења објекта од темеља до крова и за све су добијени атести“, тврди шеф Одјелења за јавне послове у Влади дистрикта Свјетлана Чивчић.

Иако је од 2004. у прву фазу изградње уложено више од четири милиона, Фудбалски савез Републике Српске је прошле године забранио лигашке утакмице на стадиону у Брчком због непостојања ни минималних услова. Они ће, обећава Чивчићева, напокон бити обезбијеђени овог прољећа.

С обзиром на то да је за завршетак пројекта потребна гомила новца, у Влади траже рјешење да окончају барем прву фазу, јер два
милиона марака издвојена у буџету за ову годину нису довољна ни да се изграђено заштити од пропадања.

„За завршетак само прве фазе која би обезбиједила функцинисање објекта потребно је још 11,5 милиона марака. Влада тражи рјешење, а ускоро ће бити размотрена и могућност позива улагачима на бази јавног приватног партнерства“. Како год да се завршила ова сага о изградњи спортског објекта отвореног типа у Брчком, јасно је да ће трајати још дуго година и остати упамћена као најбољи примјер политичких, а промашених инвестиција локалне власти.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар