Vlada distrikta: Nećemo rušiti stadion

Tokom 12 godina koliko traje izgradnja, Gradski stadion u Brčkom projektovan s kapacitetom za 16.000 gledalaca, stekao je epitet „Skadar na Bojani“, jer je za megalomanski projekat, koji daleko prevazilazi potrebe i sportista i građana, i dalje potrebna gomila novca.

Bosna i Hercegovina 22.01.2016 | 22:49
Vlada distrikta: Nećemo rušiti stadion

Gradske priče da će zbog navodnih propusta u izgradnji zapadna tribina sa 6.000 mijesta, na kojoj su se smijenila tri izvođača, biti srušena i urađen novi - skromniji projekat, u Vladi energično demantuju.

„Svi radovi su izvedeni u skladu sa projektom i zahtjevima struke, izvršene su provjere i mjerenja opterećenja i drugih elemenata kontrole bezbjednosti korišćenja objekta od temelja do krova i za sve su dobijeni atesti“, tvrdi šef Odjelenja za javne poslove u Vladi distrikta Svjetlana Čivčić.

Iako je od 2004. u prvu fazu izgradnje uloženo više od četiri miliona, Fudbalski savez Republike Srpske je prošle godine zabranio ligaške utakmice na stadionu u Brčkom zbog nepostojanja ni minimalnih uslova. Oni će, obećava Čivčićeva, napokon biti obezbijeđeni ovog proljeća.

S obzirom na to da je za završetak projekta potrebna gomila novca, u Vladi traže rješenje da okončaju barem prvu fazu, jer dva
miliona maraka izdvojena u budžetu za ovu godinu nisu dovoljna ni da se izgrađeno zaštiti od propadanja.

„Za završetak samo prve faze koja bi obezbijedila funkcinisanje objekta potrebno je još 11,5 miliona maraka. Vlada traži rješenje, a uskoro će biti razmotrena i mogućnost poziva ulagačima na bazi javnog privatnog partnerstva“. Kako god da se završila ova saga o izgradnji sportskog objekta otvorenog tipa u Brčkom, jasno je da će trajati još dugo godina i ostati upamćena kao najbolji primjer političkih, a promašenih investicija lokalne vlasti.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar