Кикановић: Идемо на Еуробаскет, барем као други!

Капитен Босне и Херцеговине са претходног Еуробаскета Елмедин Кикановић увјерен је у пласман на Европско првенство 2017. године под условом да "змајеви" наступе у најјачем саставу. 

Кошарка 25.01.2016 | 19:40
Кикановић: Идемо на Еуробаскет, барем као други!

Жријебом у Минхену, кошаркашу БиХ добили су ривале у квалификацијама за Еуробаскет који ће се поново одржати у четири државе - Финској, Израелу, Румунији и Турској.

"Змајеви" су вољом жријеба сврстани у Групу Ц у којој ће снаге одмјерити са селекцијама Русије и Шведске.

У изјави за "Дневни аваз", Кикановић, који наступа за берлинску Албу, прокоментарисао је противнике БиХ.

"Недавно су Руси промијенили селектора, стигао је Сергеј Базаревич. Наравно, доста тога зависи од састава репрезентација, али читајући реакције у руским медијима на долазак Базаревича, видим да су углавном позитивне и да постоји могућност да наступе у најјачем саставу, са НБА играчима", рекао је центар БиХ о "Зборнаји".

Кикановић такође одлично познаје и шведски тим".

"Са репрезентацијом Шведске смо одиграли двије пријатељске утакмице у Зеници и Сарајеву прије двије године, тако да нам нису непознаница. Селектор је мој бивши саиграч из Слобода Дите, годинама најбољи тренер у Шведској и вишеструки шампион са екипом Седертаље Кингса Ведран Боснић. Савладали смо их оба пута у пријатељским сусретима, али су се показали као добро утрениран и незгодан противник".

Упркос тешким ривалима, увјерен је да ће се за БиХ наћи мјесто на завршном турниру.

"Кажем, опет, све зависи од састава у којима ће како наша, тако и остале репрезентације наступити. Вјерујем да ће једно од тих 11 мјеста за ЕП бити наше. Наравно да би било идеално отићи на Еуробаскет са првог мјеста и тиме обезбиједити и бољи положај у жријебу, али примаран циљ ипак треба да буде пласман".

Коментари / 0

Оставите коментар