"Ивановић је превелики залогај за БиХ"!

Мислим да је дефинитивно јасно да нашу репрезентацију у квалификацијама за Еуробаскет 2017 неће предводити Душко Ивановић", каже директор кошаркашких репрезентација БиХ Игор Стојановић.

Кошарка 25.01.2016 | 16:20
"Ивановић је превелики залогај за БиХ"!

Жријеб квалификационих група за пласман на Еуробаскет 2017 одржан је данас у Минхену. Кошаркашка репрезентација БиХ је сазнала ривале у групи Ц, а то су Русија и Шведска.

Међутим, не зна се ко ће бх. кошаркаше предводити са клупе на путу до Европског првенства које ће се одржати у Турској, Финској, Израелу и Румунији.

Према ријечима Игора Стојановића, директора кошаркашких репрезентација БиХ обавезу да именује селектора у што скоријем року на себе је преузео Управни одбор Кошаркашког савеза БиХ, који би се требао састати у наредних мјесец дана.

"Мислим да је дефинитивно јасно да нашу репрезентацију у квалификацијама за Еуробаскет 2017 неће предводити Душко Ивановић. То је у овом тренутку превелик залогај за нас. Успјели смо га приволити да води бх. тим у циклусу за Еуробаскет 2015 захваљујући великом ентузијазму људи из канцеларије Савеза, али се сада ситуација доста промијенила. Управни одбор сматра да смо Харун Махмутовић и ја доносили одлуке на своју руку и сада траже да се поштују процедуре и гдје треба и гдје не треба, тако да не знам шта ће бити. УО треба да именује новог селектора у што скоријем року, како би се могао направити план припрема и утврдили циљеви репрезентације у овом циклусу квалификација", каже Стојановић.

Када су у питању његова очекивања у квалификацијама за Еуробаскет 2017, Стојановић се није могао прецизно изјаснити, јер она зависе од много фактора.

"Прије свега, наша очекивања ће зависити од тога с којим ћемо саставом играти квалификације, ко ће бити селектор и колико ћемо новца имати за припреме. Тренутно смо у јако тешкој ситуацији и вјероватно ћемо смањити број репрезентација, јер нећемо имати довољно новца да покријемо трошкове свих седам селекција које су прошле године биле у погону. Већ нам је наговијештено од надлежних институција да ће износи за спорт бити знатно умањени у односу на 2015, тако да ће бити тешко функционисати. Од свега тога ће зависити и какав ћемо играчки кадар имати", прича Стојановић и наставља:

"Уколико будемо комплетни са четворицом играча који нису играли Еуробаскет 2015, онда нећемо имати никаквих проблема да се пласирамо. Ту мислим на Мирзу Телетовића, Нихада Ђедовића, Мирослава Тодића и Јусуфа Нуркића. С њима у екипи, уз играче који су играли на задњем Европском првенству, можемо се надати и већим стварима од самог пласмана. Но, понављам пуно ће тога зависити од финансија и Управног одбора, који је на себе преузео већи дио посла."

Квалификације за Еуробаскет 2017 играће се у периоду од 31. аугуста до 17. септембра ове године. Репрезентације су подијељене у седам група, једна је са три док је шест са четири тима.

На Европско првенство ће се пласирати побједници група и четири најбоље другопласиране селекције. Приликом рангирања другопласираних селекција брисаће се огледи са посљедњим тимом из група са четири екипе.

Уз 11 репрезентација из квалификација на првенству Старог континента играће још: Турска, Финска, Израел, Румунија, Шпанија, Литванија, Хрватска, Чешка, Француска, Грчка, Италија, Латвија и Србија.

Коментари / 0

Оставите коментар