"Уклонили смо црва, али нисмо били тигрови"!

Дарко Станић говорио за "Новости" о сукобу са Славишом Ђукановићем и разлозима што Србија није успела да се пласира у другу фазу на Европском првенству.

Остали спортови 24.01.2016 | 21:40
"Уклонили смо црва, али нисмо били тигрови"!

Дарко Станић се опростио од националног тима...

Први голман рукометне репрезентације и један од симбола "орлова", популарни "министар одбране", скинуо је дрес са националним грбом, али је остала горчина неуспеха са Европског првенства у Пољској и сукоб са Славишом Ђукановићем.

Искусни колега разлоге одлуке да напусти репрезентацију уочи кључне утакмице са Македонијом пронашао је управо у Станићу.

"Не желим да дајем простора речима Славише Ђукановића", почео је 37-годишњи Мојковчанин.

"Ако ће му бити лакше, нека буде да је за све у праву. Ако си мангуп, кажи отворено шта ти смета. Сви смо били у чуду. Они који знају како функционишемо, могу само да се насмеју. Његов потез је чак побољшао однос пред одлучујући сусрет, јер у једној позитивној групи, ако се појави црв, одмах буде одстрањен", навео је јунак из Београда 2012.

Станић сматра да када се игра за репрезентацију конкуренција не сме да постији.

"У репрезентацији не сме да постоји конкуренција, борба за место. То се оставља у клубовима. Код нас треба да буде допуњавање, тимски рад на свакој позицији. Такве оптужбе само показују какав је неко човек."

Сада већ бивши чувар мреже "орлова" сећа се како је сазнао да неће играти на Светском првенству у Тунису.

"Знате ли како сам ја на СП у Тунису 2005. сазнао да сам изостављен из састава? Новинари су ми рекли да ће бранити Шарић и Штербик. Не селектор. То је небо и земља у односу на третман који је Ђукановић имао. Могао сам свашта да кажем, али мораш да држиш достојанство. Зарад себе и тима."

Србија је у Пољској показала много више него пре две године у Данској, упркос томе што је у Скандинавији освојила два бода. После пропуштеног Светског првенства у Катару, игре овог јануара враћају веру, али...

"У мечевима са Пољском и Македонијом нисмо препознали кључне тренутке. Кад ти се укажу такве прилике, скочиш као тигар да их уграбиш. Приступ у глави није био победнички, да сачуваш предност макар сакрио лопту испод дреса. Оставио сам им једну мисао на растанку. Да разликују шта је то кад се игра да би се играло и да би се победило", подвукао је Станић.

Легендарни голман у плану има да игра рукомет још годину-две, а онда да се врати у српски рукомет и покуша да пренесе велико искуство на млађе играче.

Коментари / 0

Оставите коментар