Жалба на пресуду у случају "Кантримен"

Треће основно тужилаштво жалило се на пресуду којом је Марко Милићев (35) прошлог октобра осуђен на четири и по године затова, јер је у јулу 2014. године својим возилом "мини кантримен" усмртио Луку Јовановића (21) на београдском Бранковом мосту, а потом побегао са лица места и из државе.

Србија 22.01.2016 | 14:30
Жалба на пресуду у случају "Кантримен"

Тужилаштво је уложило жалбу Апелационом суду у Београду којом тражи да се пресуда укине и суђење понови или да се преиначи посебно у погледу кривичне санкције, рекао је данас портпраол тужиалштва Иван Марковић.

Он је подсетио да је тужилаштво за Милићева тражило 10 година затвора, имајући у виду тежину кривичног дела, да је остале оптужене у том предмету инструирао како да се понашају након инцидента, као и да је више пута осуђиван за друга кривчна дела.

Жалба је уложена и због битних повреда кривичног поступка. Право на жалбу има и одбрана, а о њима ће расправљати Апелациони суд на јавној седници. Апелациони суд може пресуду да потврди, да је преиначи или да је укине и наложи да се суђење понови.

Трећи основни суд у Београду осудио је 28. октобра Милићева на четири године и шест месеци затвора и изрекао му и забрану управљања моторним возилом од три године, након извршења казне. Милићев је у притвору од септембра 2014. године.

Његов кум Братислав Весовић осуђен је на годину затвора, јер је крио Милићева, као што му је помогао да сакрије "кантримена". Возач "Пинк Таксија" Саша Јанковић добио је условну осуду од седам месеци затвора, јер није пријавио да је дошло до удеса иако је видео да је "кантримен" оштећен. Казна му неће бити извршена уколико у року од две године не учини ново кривично дело.

Милићев је осуђен за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја. Оптужен је да је кобне ноћи у пијаном стању возио неприлагођеном брзином и након инцидента није стао да види шта се догодило.

Тај случај је изазвао велику медијску пажњу прошлог лета, с обзиром да је Милићев након инцидента био у бекству, а месец дана касније је ухапшен у Кини и у кратком року је изручен Србији.

Током процеса споран је био и ауто којим је извршено кривично дело, с обизиром да никада није пронађен, а сумња се да је растављен на комаде и да није био регуларан.

Судија за претходни поступак Трећег основног суда у Београду је средином септембра 2014. године донео пресуде којима је петоро Милићевих пријатеља, који су те вечери били са њим у ауту, осуђено на казне кућног затвора од четири до 10 месеци, за које су се нагодили са тужилаштвом уз признање кривичног дела.

Тамара Богдановић је осуђена на 10 месеци кућног затвора, Милица Новаковић на осам, Никола Лепен и Дана Маневски на по шест месеци, а Бојана Петровић на четири месеца кућног затвора.

Несрећа се на Бранковом мосту догодила 25. јула, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући.

Њима се на мосту покварила "лада" и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку, на њих је налетео "мини кантримен".

Јовановић је преминуо дан касније у Ургентном центру.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сноуден

22.01.2016 15:47

Засто полиција ,Вуциц и дрзава крију ције је возило кантримен....

ОДГОВОРИТЕ