Дејвис изгубио 24 милиона због Ол-стар гласања?!

"Не занима ме то", рекао је Ентони Дејвис који ће од лета постати најплаћенији кошаркаш света. Или можда неће?!

Кошарка 24.01.2016 | 11:00
Дејвис изгубио 24 милиона због Ол-стар гласања?!

"Не занима ме то", рекао је мрско после победе над Детроит Пистонсима од 115:99 претходне ноћи.

"Занима ме само оно што се догађа у овој свлачионици", додао је фантастични центар Њу Орлеанс Пеликанса, Ентони Дејвис и отишао.

Знате ли шта га не занима?

Не занима га прича о бонусу од 24 милиона долара, који му измиче под ногама због тога што, иако вероватно најдоминантнији на својој позицији на Западу, није успео да се домогне стартне петорке за Ол-стар који ће бити одржан 14. фебруара у Торонту.

Заправо, не само он, ниједан НБА центар није био по укусу фанова широм планете, који су патњу за ниским играчима потврдили у гласању у ком, после дуго времена, није било ограничења: два бека, два крила, центар.

Док јесте, Дејвис је био стартер за Запад, а сада је био тек девети у гласању, иза чланова стартне петорке, а потом и ове групе играча: Крис Пол, Џејмс Харден, Драјмонд Грин, Клеј Томпсон, Блејк Грифин, Марк Гасол.

Овај резултат довео је у питање енормну суму новца која је Дејвису требало да припадне по новом уговору који је потписао са Пеликансима и који ће ступити на снагу наредног лета, када ће овај "олараунд" играч постати практично најплаћенији свих времена са 144,65 милиона долара за пет сезона. Али, уколико до тада (читај: краја сезоне) не буде освојио неке од кључних НБА признања или проглашен за МВП сезоне, зарада ће му пасти на 120,45 милиона долара.

Једна од три клаузуле за додатна 24 милиона била је да буде стартер на Ол-стару бар два пута у току свог првог НБА уговора, тачније "руки" уговора, који му истиче ове сезоне. Прошле сезоне јесте, ове сезоне није успео и то је отпало.

Њему сада остаје нада да ће у остатку сезоне бити изабран у прву петорку лиге или, боље од тога, да буде проглашен за најкорисније играча лиге, што је свакако тежи посао од очекиваног уласка међу стартних пет на Ол-стару. Тада ће активирати додатна 24 милиона.

У супротном, прича о најјачем уговору у историји лиге пашће у воду...

Повреда која га је мучила у претходном периоду, као и промена система гласања, коштале су га можда и најлакше од три ставке у уговору. Сада ће морати да запне из петних жила да други пут буде у петорци лиге, јер је и то једном до сада успео, али једном неће бити могуће.

Све ове заврзламе последица су новог правила названог по Дерику Роузу из Чикага. Наиме, играчима који излазе из "руки" уговора омогућено је да потписују астрономске уговоре у висини од 30 одсто укупног "селари кепа", ако до истека првог уговора остваре поменуте подвиге: два појављивања у стартној петорци на Ол-стару, два избора у петорку лиге, један МВП трофеј.

Срећно, Ентони!

Коментари / 0

Оставите коментар