ЕП: Скида се завјеса у Арени, 16.000 људи за финале!

Финале 32. Европског шампионата у ватерполу између Србије и Црне Горе играће се пред 16.000 гледалаца, саопштили су организатори и ЛЕН.

Остали спортови 22.01.2016 | 21:00
ЕП: Скида се завјеса у Арени, 16.000 људи за финале!

Београд руши све рекорде и шаље у свет слику која није забележена на ватерполо утакмицама у Европи.

Комбанк арена биће испуњена до последњег места у суботу за 32. финале Европског првенства у ватерполу између Србије и Црне Горе. Али, балкански ватерполо дерби неће гледати 11.000 навијача, колики је до сада на шампионату био највећи капацитет, већ 16.000!

"После пласмана Србије и Црне Горе у финале, број заинтересованих навијача да уживо гледају утакмицу вртоглаво расте", рекао је оперативни менаџер ЛЕН-а Марко Бири.

Организатори су одмах после другог полуфинала између Мађарске и Црне Горе (5:8) саопштили да је капацитет Комбанк арене проширен за још 5.000 места.

Планира се уклањаје помоћног базена и велике црне завесе.

"Проверили смо све безбедносне мере и спремни смо да капацитет Комбанк арене проширимо на 16.000 места", рекао је извршни директор шампионата Дарко Удовичић.

Највећа забележена посета на ватерполо мечу догодила се у Сиднеју на Олимпијским играма 2000. Тада је финалној утакмици присуствовало 17.000 људи.

Ово је идеална прилика за све навијаче Србије који до сада нису набавили улазнице да, ипак, дођу до вредног парчета папира и увеличају велико финале, а "делфинима" пруже неопходну подршку.

Нема сумње да ће на трибинама Комбанк арене бити и велики број навијача Црне Горе, тако да ће поред надметања у базену бити веома занимљиво и на трибинама. Верујемо у спортској атмосфери.

Коментари / 0

Оставите коментар