Угрозили безбједност 116 путника у авиону

Двојица пилота Монтенегро Аирлинеса за време лета Ембраером 195 на релацији Подгорица-Београд својим скандалозним понашањем угрозили су сигурност 116 путника у авиону.

Регион 22.01.2016 | 12:00
Угрозили безбједност 116 путника у авиону

Како пише црногорски Дан, један од пилота у једном је тренутку возио авион брзином од 1111 километара на сат, иако је за тај тип авиона предвиђена максимална брзина од 890км/х.

Хвалио се на друштвеним мрежама

Да ствар буде још гора, он је при тој брзини фотографисао контролну плочу и усликао пар фотографија кроз прозор авиона, а потом их објавио на Фацебооку уз коментар да је оборио рекорд у брзини.

Инцидент се догодио пре десетак дана, приликом повратка авиона из Београда у Подгорицу. Иако је достигао велику брзину, авион није пријавио никакав проблем ни прекорачење, па су пилоти сигурно слетели.

Како су појаснили стручњаци, брзина од 1.111 км/х је брзина у односу на земљу, и сматрају да авион није ишао преко максималне дозвољене брзине - јер би у супротном добио такозвани овер¬спеед и сви аларми би се упалили, пишу Вијести.ба.

Неслужбено се дознаје како нико од надлежних није затражио да се пилоти изјасне поводом овог догађаја.

Извор: Србија данас

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

22.01.2016 11:54

Често користим услуге Монтенегра и никад нисам имао никаквих непријатности. Авиони су релативно нови и поуздани, кабинско особље љубазно и услужно. Чуди ме ова вест. Контрола лета је морала да уочи ово прекорачење и да упозори пилоте.

ОДГОВОРИТЕ