"Лазар 2" изгледа као да сам га ја правио

Холивудски глумац Стивен Сигал могао би да буде промотивно лице кампање за српско борбено возило „лазар 2“, сазнаје „Блиц“.

Србија 22.01.2016 | 08:40
"Лазар 2" изгледа као да сам га ја правио

Новопечени Србин је баш на дан када је добио наше држављанство накратко посетио и Велику Плану, где је обишао и Фабрику сложених борбених средстава „Морава“.

"Био је одушевљен нашим „лазаром“! Рекао је да би баш тако изгледао да га је он правио", каже за „Блиц“ председник општине Игор Матковић, који је био домаћин чувеном глумцу.

Радници са којима се Сигал сликао кажу да је рекао да му се „лазар“ допао јер има све што би било неопходно да се користи, рецимо, у области Џеферсон Периш у Луизијани, где је он резервни заменик шерифа. Добро би дошао и у суседном Тексасу, сматра Сигал, за патроле на граници, где шерифи не могу да се изборе са илегалном имиграцијом из Мексика.

У Министарству одбране нису желели званично да коментаришу могућност да Сигал буде заштитно лице српског оружја. Иначе, „лазар 2“ је вишенаменско оклопно возило које Србија намерава да извози, а у наоружање наше војске требало би да уђе од 2016. Сигалу ово не би био први пут да рекламира оружје.

Октобра 2013. он је постао заштитно лице руске фирме “Орсис”, која производи пушке.

“Лазар 2” може да превезе и до 10 војника. Наоружан је топом од 30 милиметара и противоклопним ракетама.

Још 2013. године најављено је да ће Пакистану бити испоручено 20 ових оклопних возила.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

???

22.01.2016 10:06

Лазар 2!?? Јел се то неко зајебава, или су стварно дали име транспортеру Лазар? Хоће ли се насљедник звати Милош Обилић?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

22.01.2016 10:37

Возило је добро за наше путеве али се лако преврће јер је узак а висок. Топ је такође малог калибра. Стивен је у праву када дипломстски каже да наше оклопно возило може да пислужи против ненаоружани демостраната и илегални емиграната! ЧЕСТИТАМО ВОЈСВИ СРБИЈЕ НА ЛАЗАРУ 2. ЗАИСТА ЈЕ НАШЕ ОКЛОПНО ВОЗИЛО УБОЈИТО ОРУЖЈЕ!

Name

Ре Михаило Миxиц

22.01.2016 18:33

Јеси ти неки велики стручњак све знаш неће војска на трке са њим па ће се преврнути већи топ на возилу и не треба зато имају топови и хаубице

ОДГОВОРИТЕ