"Lazar 2" izgleda kao da sam ga ja pravio

Holivudski glumac Stiven Sigal mogao bi da bude promotivno lice kampanje za srpsko borbeno vozilo „lazar 2“, saznaje „Blic“.

Srbija 22.01.2016 | 08:40
"Lazar 2" izgleda kao da sam ga ja pravio

Novopečeni Srbin je baš na dan kada je dobio naše državljanstvo nakratko posetio i Veliku Planu, gde je obišao i Fabriku složenih borbenih sredstava „Morava“.

"Bio je oduševljen našim „lazarom“! Rekao je da bi baš tako izgledao da ga je on pravio", kaže za „Blic“ predsednik opštine Igor Matković, koji je bio domaćin čuvenom glumcu.

Radnici sa kojima se Sigal slikao kažu da je rekao da mu se „lazar“ dopao jer ima sve što bi bilo neophodno da se koristi, recimo, u oblasti Džeferson Periš u Luizijani, gde je on rezervni zamenik šerifa. Dobro bi došao i u susednom Teksasu, smatra Sigal, za patrole na granici, gde šerifi ne mogu da se izbore sa ilegalnom imigracijom iz Meksika.

U Ministarstvu odbrane nisu želeli zvanično da komentarišu mogućnost da Sigal bude zaštitno lice srpskog oružja. Inače, „lazar 2“ je višenamensko oklopno vozilo koje Srbija namerava da izvozi, a u naoružanje naše vojske trebalo bi da uđe od 2016. Sigalu ovo ne bi bio prvi put da reklamira oružje.

Oktobra 2013. on je postao zaštitno lice ruske firme “Orsis”, koja proizvodi puške.

“Lazar 2” može da preveze i do 10 vojnika. Naoružan je topom od 30 milimetara i protivoklopnim raketama.

Još 2013. godine najavljeno je da će Pakistanu biti isporučeno 20 ovih oklopnih vozila.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

???

22.01.2016 10:06

Lazar 2!?? Jel se to neko zajebava, ili su stvarno dali ime transporteru Lazar? Hoće li se nasljednik zvati Miloš Obilić?

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

22.01.2016 10:37

Возило је добро за наше путеве али се лако преврће јер је узак а висок. Топ је такође малог калибра. Стивен је у праву када дипломстски каже да наше оклопно возило може да пислужи против ненаоружани демостраната и илегални емиграната! ЧЕСТИТАМО ВОЈСВИ СРБИЈЕ НА ЛАЗАРУ 2. ЗАИСТА ЈЕ НАШЕ ОКЛОПНО ВОЗИЛО УБОЈИТО ОРУЖЈЕ!

Name

Re Mihailo Mixic

22.01.2016 18:33

Jesi ti neki veliki stručnjak sve znaš neće vojska na trke sa njim pa će se prevrnuti veći top na vozilu i ne treba zato imaju topovi i haubice

ODGOVORITE