Куп: Опет звиждуци Валенсији! Лас Палмас непоражен са Местаље!

Одлучиваће реванш на Канарским острвима.

Фудбал 21.01.2016 | 22:15
Куп: Опет звиждуци Валенсији! Лас Палмас непоражен са Местаље!

У нормалним околностима четири или пет лопти у мрежи гостујућег тима. Али Валенсија ове сезоне не може да се састави. Долазак Герија Невила јесте размрдао атмосферу на Местаљи, међутим на терену мало се тога променило, па је и Лас Палмас успео да извуче живу главу - 1:1 у првом четвртфиналом сусрету два тима.

Истини за вољу, имао је Лас Палмас и среће, јер је до вођства у 38. минуту утакмице стигао без шута на оквир противничког гола. Али Ајтами Артиљес зато се попео Вилфреду Заибу на грбачу, овај мушки издржао дуел, али је платио данак неискуство и главом нехотице лопту спровео у сопствену мрежу.

Небо над Местаљом парали су звиждуци домаћих навијача.

Слепи мишеви су, додуше, у наставку успели да спрече најгори сценарио. Дани Парехо је као на малом фудбалу навукао пажњу домаћих фудбалера на себе и смирено одложио лопту до Пака Алкасера, а овај је голмана Лас Палмаса Раула Лизоајна ухватио на кривој нози и резатним ударцем изједначио резултат.

Могла је Валенсија и до потпуног преокрета, али се још једном показало да Алваро Негредо заиста није више онај стари. Два пута је био у изгледним ситуацијама, у тој другој се прописно обрукаом промашивши цео фудбал.

Валенсија је и даље фаворит за полуфинале. Али мораће много тога да промени не би ли оправдала такав статус. Ово што сада игра не изгледа нимало обећавајуће.

КУП КРАЉА - 1/4 ФИНАЛЕ:

Среда:

Селта - Атлетико М 0:0

Атлетик Б. - Барселона 1:2 (0:2)
/Адуриц 89 - Ел Хадади 18, Нејмар 24/

Четвртак:

Валенсија - Лас Палмас 1:1 (0:1)
/Алкасер 61 - Вилфред Заибо 38аг/

21.00: Севиља - Мирандес

Коментари / 0

Оставите коментар