Kup: Opet zvižduci Valensiji! Las Palmas neporažen sa Mestalje!

Odlučivaće revanš na Kanarskim ostrvima.

Fudbal 21.01.2016 | 22:15
Kup: Opet zvižduci Valensiji! Las Palmas neporažen sa Mestalje!

U normalnim okolnostima četiri ili pet lopti u mreži gostujućeg tima. Ali Valensija ove sezone ne može da se sastavi. Dolazak Gerija Nevila jeste razmrdao atmosferu na Mestalji, međutim na terenu malo se toga promenilo, pa je i Las Palmas uspeo da izvuče živu glavu - 1:1 u prvom četvrtfinalom susretu dva tima.

Istini za volju, imao je Las Palmas i sreće, jer je do vođstva u 38. minutu utakmice stigao bez šuta na okvir protivničkog gola. Ali Ajtami Artiljes zato se popeo Vilfredu Zaibu na grbaču, ovaj muški izdržao duel, ali je platio danak neiskustvo i glavom nehotice loptu sproveo u sopstvenu mrežu.

Nebo nad Mestaljom parali su zvižduci domaćih navijača.

Slepi miševi su, doduše, u nastavku uspeli da spreče najgori scenario. Dani Pareho je kao na malom fudbalu navukao pažnju domaćih fudbalera na sebe i smireno odložio loptu do Paka Alkasera, a ovaj je golmana Las Palmasa Raula Lizoajna uhvatio na krivoj nozi i rezatnim udarcem izjednačio rezultat.

Mogla je Valensija i do potpunog preokreta, ali se još jednom pokazalo da Alvaro Negredo zaista nije više onaj stari. Dva puta je bio u izglednim situacijama, u toj drugoj se propisno obrukaom promašivši ceo fudbal.

Valensija je i dalje favorit za polufinale. Ali moraće mnogo toga da promeni ne bi li opravdala takav status. Ovo što sada igra ne izgleda nimalo obećavajuće.

KUP KRALJA - 1/4 FINALE:

Sreda:

Selta - Atletiko M 0:0

Atletik B. - Barselona 1:2 (0:2)
/Aduric 89 - El Hadadi 18, Nejmar 24/

Četvrtak:

Valensija - Las Palmas 1:1 (0:1)
/Alkaser 61 - Vilfred Zaibo 38ag/

21.00: Sevilja - Mirandes

Komentari / 0

Ostavite komentar