Меша: Фали ми адреналин, "фрка" са утакмица!

Фудбалери Босне и Херцеговине ће након утакмица баража, прво окупљање у овој години имати већ у марту мјесецу када ће одиграти двије пријатељске утакмице, прву са Луксембургом, 25 марта и другу четири дана касније са Швајцарком.

Фудбал 23.01.2016 | 12:40
Меша: Фали ми адреналин, "фрка" са утакмица!

Ово је уједно и период када селектор "змајева" Мехмед Баждаревић и његови сарадници имају времена да се посвете оним мање видљивим али исто тако неопходним пословима.

"Након квалификационих утакмица услиједио је период детаљних анализа. Заједно са сарадницима погледали смо све статистичке податке, те кроз аналитику покушали доћи до неких чињеница које нам могу користити у наредном периоду. Потрошили смо доста времена, али смо добили праву слику онога што смо радили, које су нам биле слабости и снаге и на чему можемо да базирамо наше игре у новом квалификационом циклусу. Поред међусобних разговора, било је и неколико састанака са генералним секретаром Јасмином Баковићем и директором Денијалом Пирићем који су предочили ставове и очекивања руководства и на неки начин нас припремили за обавезе које нам предстоје", изјавио је Баждаревић за званични сајт Фудбалског савеза БиХ.

Уобичајена је пракса да се играчи који већ играју за „А“ тим, али и сви други који конкуришу за њега, помно прате. Важна је не само игра и форма већ и цјелокупна слика, посебно о оним који тек треба да заиграју за репрезентацију. Ни Баждаревић није изузетак тако да је ово и најбоље вријеме кад може да се посвети овом послу.

"Већ смо почели да опсервирамо играче, углавном оне што играју у Енглеској и Италији чија првенства се нису прекидала. Свакодневно размјењујемо информације а искористићемо прилику да обиђемо и неколико наших екипа које су почеле са припремама".

Мехмед Баждаревић није желио да говори о фудбалерима који би евентуално могли да конкуришу за „А“ тим.

"Праћење играча захтјева дуг период и драго ми је што могу споменути да смо ми одавно у том процесу. Има неколико младих играча на које морамо обратити пажњу, али не бих још говорио о именима, јер сви требају да се труде и раде максимално".

Пријатељске утакмице са Луксембургом и Швајцарском су прилика да се можда прошири списак репрезентативаца...

"Жеља нам је да видимо и пробамо што више играча у репрезентативним утакмицама које немају резултатски имератив. Нормално је да размишљамо да проширимо списак, за то треба имати солуција, а вјерујем да их ми имамо".

Без обзира колико је стресан и непредвидљив посао којим се бави, утакмице и узбуђења која иду уз њих су оно у чему Баждаревић највише ужива.

"Недостају ми утакмице. Десет дана након меча са Ирском пожелио сам да одиграмо утакмицу, јер то је оно најтеже, али и најљепше у овом послу. Недостаје нам тај адреналин, 'фрка' и све оно што доноси један репрезентативни сусрет".

Коментари / 0

Оставите коментар