ЕЛ: Дрејпер и Дилејни добили ПАО! Цедевита добила и Ефес!

Кошаркаши Локомотиве Кубањ победили су Панатинаикос 76:67 у четвртом колу Топ 16 фазе Евролиге. Кошаркаши Цедевите победили су Анадолу Ефес 84:80 на свом паркету.

Кошарка 21.01.2016 | 20:40
ЕЛ: Дрејпер и Дилејни добили ПАО! Цедевита добила и Ефес!

Руски тим уписао је трећу победу и нанео трећи пораз екипи Саше Ђоршевића.

Дрејпер је имао 20 поена (6/8 за три), а Дилејни је додао 14, уз пет скокова и шест асистенција у победничком тиму.

У Панатинаикосу Џејмс је забележио 13 поена и пет асистенција, по 12 су додали Јанковић и Фоцис. Мирослав Радуљица меч је завршио са 11 поена и шест ухваћених лопти, а Огњен Кузмић уписао је два. Саша Павловић играо је осам минута, а за то време убацио је поен, уз два скока и асистенцију.

Локомотива је повела 12:0, али је Панатинаикос узвратио серијом и преокренуо резултат. Грчки тим стекао је и двоицфрену предност, у једном моменту било је плус 12, да би испустио вођство и на полувреме отишао са плус један. У наставку изједначена игра, Локомотива је углавном имала минималну предност. Три и по минута пре краја било је 64:64. Руска екипа се разиграла предвођена Дрејпером и Дилејнијем и серијом 12:3 стигла до победе 76:67.

У наредном колу Локомотива гостује Звезди, а ПАО дочекује Дарушафаку.

Кошаркаши Цедевите победили су Анадолу Ефес 84:80 на свом паркету у четвртом колу Топ 16 фазе Евролиге.

Хрватски тим уписао је другу победу и нанео други пораз екипи Дуде Ивковића.

Загребачку екипу предводили су Билан и Араповић са по 16 поена, а са по 12 пратили су их Пилепић и Бабић, који је имао 10 ухваћених лопти.

У турском тиму 17 поена убацио је Браун, један мање Шарић, а Ертел је имао дабл дабл учинак са 12 поена и 10 асистенција.

После првих 20 минута резултат је био нерешен, кључну предност домаћи су остварили у трећем периоду игре, када су имали плус 13. Ефес је успео да се врати и изједначи осам минута пре краја меча, и поведе у три наврата, али је Цедевита у последњих два минута поенима Араповића поново вратила предност коју до краја није испустила.

У наредном, петом колу Топ 16 фазе Цедевита гостује Фенербахчеу, док Ефес, такодје, у гостима игра против Уникахе.

Коментари / 0

Оставите коментар