EL: Drejper i Dilejni dobili PAO! Cedevita dobila i Efes!

Košarkaši Lokomotive Kubanj pobedili su Panatinaikos 76:67 u četvrtom kolu Top 16 faze Evrolige. Košarkaši Cedevite pobedili su Anadolu Efes 84:80 na svom parketu.

Košarka 21.01.2016 | 20:40
EL: Drejper i Dilejni dobili PAO! Cedevita dobila i Efes!

Ruski tim upisao je treću pobedu i naneo treći poraz ekipi Saše Đorševića.

Drejper je imao 20 poena (6/8 za tri), a Dilejni je dodao 14, uz pet skokova i šest asistencija u pobedničkom timu.

U Panatinaikosu Džejms je zabeležio 13 poena i pet asistencija, po 12 su dodali Janković i Focis. Miroslav Raduljica meč je završio sa 11 poena i šest uhvaćenih lopti, a Ognjen Kuzmić upisao je dva. Saša Pavlović igrao je osam minuta, a za to vreme ubacio je poen, uz dva skoka i asistenciju.

Lokomotiva je povela 12:0, ali je Panatinaikos uzvratio serijom i preokrenuo rezultat. Grčki tim stekao je i dvoicfrenu prednost, u jednom momentu bilo je plus 12, da bi ispustio vođstvo i na poluvreme otišao sa plus jedan. U nastavku izjednačena igra, Lokomotiva je uglavnom imala minimalnu prednost. Tri i po minuta pre kraja bilo je 64:64. Ruska ekipa se razigrala predvođena Drejperom i Dilejnijem i serijom 12:3 stigla do pobede 76:67.

U narednom kolu Lokomotiva gostuje Zvezdi, a PAO dočekuje Darušafaku.

Košarkaši Cedevite pobedili su Anadolu Efes 84:80 na svom parketu u četvrtom kolu Top 16 faze Evrolige.

Hrvatski tim upisao je drugu pobedu i naneo drugi poraz ekipi Dude Ivkovića.

Zagrebačku ekipu predvodili su Bilan i Arapović sa po 16 poena, a sa po 12 pratili su ih Pilepić i Babić, koji je imao 10 uhvaćenih lopti.

U turskom timu 17 poena ubacio je Braun, jedan manje Šarić, a Ertel je imao dabl dabl učinak sa 12 poena i 10 asistencija.

Posle prvih 20 minuta rezultat je bio nerešen, ključnu prednost domaći su ostvarili u trećem periodu igre, kada su imali plus 13. Efes je uspeo da se vrati i izjednači osam minuta pre kraja meča, i povede u tri navrata, ali je Cedevita u poslednjih dva minuta poenima Arapovića ponovo vratila prednost koju do kraja nije ispustila.

U narednom, petom kolu Top 16 faze Cedevita gostuje Fenerbahčeu, dok Efes, takodje, u gostima igra protiv Unikahe.

Komentari / 0

Ostavite komentar