Митар: Њукасл? Луђи за фудбалом него у Београду!

Српски репрезентативац Александар Митровић већ шест месеци је члан Њукасла, а у интервјуу са Би-Би-Си (ББЦ) говорио је о томе како навијачи у овом граду схватају фудбал.

Фудбал 22.01.2016 | 23:30
Митар: Њукасл? Луђи за фудбалом него у Београду!

Александар Митровић за сада живи свој фудбалски сан у Њукаслу!

Након слабијег почетка који су обележили картони, па другог који су обележиле добре партије и голови, потом "сушног периода" пред празнике, Александар Митровић се поново вратио у добру форму што је потврдила утакмица против Манчестер јунајтеда.

Био је човек преокрета када је његов тим губио 2:0, па је прво асистирао, а потом и изборио пенал који је претворио у гол, да би се утакмица на крају завршила 3:3. У претходној утакмици против Вест Хема имао је бар пет шанси за гол, али није погодио.

Навијачи му још увек не замерају...

"У овом граду људи су просто луди за фудбалом, чак и више него у Београду", казао је Александар Митровић на почетку разговора за Би-Би-Си Њукасл.

Објаснио је и зашто то мисли бивши нападач Партизана, који је честио био и на утакмицама омиљеног клуба.

"Фудбал у Београду је популаран, али у последњих неколико година није као некада пре. Када је у питању Њукасл, овде је он као религија, део културе. Пред сваку утакмицу навијачи знају да ће бити на стадиону, пре утакмице су обавезни пабови...", испричао је Митровић.

Већ после првог старта добио је наклоност навијача због борбености, што је једна од ствари коју тамо највише поштују.

"Ствари као што су те значе да је он овде као религија: сваки стадион је пун и ово је предивно место за играње. Посебно на "Сент Џејмс парку", уживам да играм и постижем голове у овом граду", казао је Александар.

О доласку из Андерлехта и прилагођавању на другачији фудбал...

"Нисам мислио да ће бити овако тешко прилагодити се Премијер лиги, причам о фудбалу, а не о брзини фудбала. Ово је много "тежи фудбал" од онога који сам ја играо у Белгији, али мислим да у овом тренутку играм најбоље у животе. У Белгији сам постизао више голова, али овде играм боље".

Није се у потпуности адаптирао на фудбал, али јесте на живот у овом граду на северу Енглеске.

"Овде је живот сјајан. Прилагодио сам се брзо. Овде сам тек шест месеци, а већ се осећам као код куће. Играчи су сјајни, па сам наравно срећан овде".

 

Коментари / 0

Оставите коментар