Mitar: Njukasl? Luđi za fudbalom nego u Beogradu!

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović već šest meseci je član Njukasla, a u intervjuu sa Bi-Bi-Si (BBC) govorio je o tome kako navijači u ovom gradu shvataju fudbal.

Fudbal 22.01.2016 | 23:30
Mitar: Njukasl? Luđi za fudbalom nego u Beogradu!

Aleksandar Mitrović za sada živi svoj fudbalski san u Njukaslu!

Nakon slabijeg početka koji su obeležili kartoni, pa drugog koji su obeležile dobre partije i golovi, potom "sušnog perioda" pred praznike, Aleksandar Mitrović se ponovo vratio u dobru formu što je potvrdila utakmica protiv Mančester junajteda.

Bio je čovek preokreta kada je njegov tim gubio 2:0, pa je prvo asistirao, a potom i izborio penal koji je pretvorio u gol, da bi se utakmica na kraju završila 3:3. U prethodnoj utakmici protiv Vest Hema imao je bar pet šansi za gol, ali nije pogodio.

Navijači mu još uvek ne zameraju...

"U ovom gradu ljudi su prosto ludi za fudbalom, čak i više nego u Beogradu", kazao je Aleksandar Mitrović na početku razgovora za Bi-Bi-Si Njukasl.

Objasnio je i zašto to misli bivši napadač Partizana, koji je čestio bio i na utakmicama omiljenog kluba.

"Fudbal u Beogradu je popularan, ali u poslednjih nekoliko godina nije kao nekada pre. Kada je u pitanju Njukasl, ovde je on kao religija, deo kulture. Pred svaku utakmicu navijači znaju da će biti na stadionu, pre utakmice su obavezni pabovi...", ispričao je Mitrović.

Već posle prvog starta dobio je naklonost navijača zbog borbenosti, što je jedna od stvari koju tamo najviše poštuju.

"Stvari kao što su te znače da je on ovde kao religija: svaki stadion je pun i ovo je predivno mesto za igranje. Posebno na "Sent Džejms parku", uživam da igram i postižem golove u ovom gradu", kazao je Aleksandar.

O dolasku iz Anderlehta i prilagođavanju na drugačiji fudbal...

"Nisam mislio da će biti ovako teško prilagoditi se Premijer ligi, pričam o fudbalu, a ne o brzini fudbala. Ovo je mnogo "teži fudbal" od onoga koji sam ja igrao u Belgiji, ali mislim da u ovom trenutku igram najbolje u živote. U Belgiji sam postizao više golova, ali ovde igram bolje".

Nije se u potpunosti adaptirao na fudbal, ali jeste na život u ovom gradu na severu Engleske.

"Ovde je život sjajan. Prilagodio sam se brzo. Ovde sam tek šest meseci, a već se osećam kao kod kuće. Igrači su sjajni, pa sam naravno srećan ovde".

 

Komentari / 0

Ostavite komentar