Челси отјерао штопера након само 59 секунди!

Сенегалски штопер Папи Ђилобођи напустио је "Стамфорд Бриџ" и преселио се у Немачку.

Фудбал 25.01.2016 | 08:00
Челси отјерао штопера након само 59 секунди!

Било је играча који су потписали за Челси, а потом никада нису заиграли за први тим, али је пример Папија Ђилобођија јединствен, бар у новијој историји клуба са Стамфорд Бриџа.

Жозе Мурињо и Челси су претходног лета "обигравали" око Џона Стонса, нудили "куле и градове" Евертону како би потписали младог штопера, а када ни 40 милиона британских новчаница није задовољило Роберта Мартинеза, прибегло се паничној куповини.

Последњих дана прелазног рока у Челси је дошао, до тада анонимни Папи Ђилабођи - дугогодишњи штопер француског Нанта, који се до тада и није доводио у вези са неким од јачих тимова. Не у Премијер лиги, него у Француској.

Неочекивана куповина имала је очекиваних шест месеци у Лондону, а осим уласка у 93. минуту утакмице Лига Купа против нижеразредног Волсала, и проведених тачно 59 секунди на теренима Енглеске, напустио је Челси.

"Плавци" су га до краја сезоне уступили на позајмицу Вердеру из Бремена, са којим су и претходних сезона добро сарађивали, а сасвим је сигурно да се овај Сенегалац неће враћати у Челси.

С обзиром на то да је Роман Абрамович овог играча платио чак 4 милиона фунти за играча који је на терену провео 59 секунди, може се рећи да је ово једно од најузалуднијих "бацања пара" Руса, а било је много оваквих случајева.

ТАЛИЈА
Занимљивост у вези овог играча је и то да је он једини дефанзивац Челсија који ове сезоне није примио гол, те да Челси није изгубио ниједан меч ове сезоне када би се он налазио на клупи.

Коментари / 0

Оставите коментар