Čelsi otjerao štopera nakon samo 59 sekundi!

Senegalski štoper Papi Đilobođi napustio je "Stamford Bridž" i preselio se u Nemačku.

Fudbal 25.01.2016 | 08:00
Čelsi otjerao štopera nakon samo 59 sekundi!

Bilo je igrača koji su potpisali za Čelsi, a potom nikada nisu zaigrali za prvi tim, ali je primer Papija Đilobođija jedinstven, bar u novijoj istoriji kluba sa Stamford Bridža.

Žoze Murinjo i Čelsi su prethodnog leta "obigravali" oko Džona Stonsa, nudili "kule i gradove" Evertonu kako bi potpisali mladog štopera, a kada ni 40 miliona britanskih novčanica nije zadovoljilo Roberta Martineza, pribeglo se paničnoj kupovini.

Poslednjih dana prelaznog roka u Čelsi je došao, do tada anonimni Papi Đilabođi - dugogodišnji štoper francuskog Nanta, koji se do tada i nije dovodio u vezi sa nekim od jačih timova. Ne u Premijer ligi, nego u Francuskoj.

Neočekivana kupovina imala je očekivanih šest meseci u Londonu, a osim ulaska u 93. minutu utakmice Liga Kupa protiv nižerazrednog Volsala, i provedenih tačno 59 sekundi na terenima Engleske, napustio je Čelsi.

"Plavci" su ga do kraja sezone ustupili na pozajmicu Verderu iz Bremena, sa kojim su i prethodnih sezona dobro sarađivali, a sasvim je sigurno da se ovaj Senegalac neće vraćati u Čelsi.

S obzirom na to da je Roman Abramovič ovog igrača platio čak 4 miliona funti za igrača koji je na terenu proveo 59 sekundi, može se reći da je ovo jedno od najuzaludnijih "bacanja para" Rusa, a bilo je mnogo ovakvih slučajeva.

TALIJA
Zanimljivost u vezi ovog igrača je i to da je on jedini defanzivac Čelsija koji ove sezone nije primio gol, te da Čelsi nije izgubio nijedan meč ove sezone kada bi se on nalazio na klupi.

Komentari / 0

Ostavite komentar