Хоће ли се и преостали Срби сада "разбјежати" са Космета?

Члан Предсједништва Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Игор Симић оцијенио је за Срну да пресуда Оливеру Ивановићу, којом је данас осуђен на девет година затвора, може изазвати расељавање Срба са Косова и Метохије.

Србија 21.01.2016 | 16:33
Хоће ли се и преостали Срби сада "разбјежати" са Космета?

Симић каже да је током дана добио више десетина порука младих који су одлучили да се селе са Косова и Метохије јер ту не виде свој и живот њихових породица у условима општег прогона и осуђивања, заснованог на доказима "рекла-казала" и "упереном прсту" неког Албанца.

"Ми млади из северне Косовске Митровице и са целог севера Косова смо данашњу одлуку схватили као ударац на наш опстанак на Космету. То мора схватити Влада Србије и зато мора предузети одлучније мере, превасходно политичке, како би преостали Срби били заштићени од прогона", рекао је Симић.

У име младих СДП-а, Симић каже да је данашњом одлуком Еулекс потврдио да његова улога није успоставаљање владавине права, него да утицајније Србе стрпа у затвор.

Као потврду наручених и унапријед осмишљених пресуда, он наводи ријечи из пресуде предсједавујуће судског вијећа Роксане Комше "да Ивановић није никог убио, никог није подстрекавао на убиство, али је виђен на улици на мјестима гдје су се догодила убиства".

Еулексово судско вијеће изрекло је у Основном суду у Косовској Митровици лидеру Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливеру Ивановићу казну затвора од девет година због оптужби да је наводно починио ратне злоче 1999. године над цивилима у том граду.

Остала четворица оптужених Срба, бивши полицијски пуковник Министарства унутрашњих послова Србије Драгољуб Делибашић, професор Александар Лазовић, адвокат Илија Вујачић и правник Небојша Вујачић, ослобођени су оптужби.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Михаило. Микић

21.01.2016 17:12

Немају куда да се иселе. Претопиће се у шиптаре као и СРБи у Западној СРБији у хрвате!

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

21.01.2016 17:22

Прицајте ста хоцете,али од сада заиста висе нема ниста смисла!

ОДГОВОРИТЕ
Name

соко

21.01.2016 18:52

Иста прица као и бих, србин је увијек крив а србија моли европу да буде цланица а ово је европско правило умјесто као и све друге дрзаве да се определи за исток и русију само тако моземо се надати бољем сутра а са европском демократијом неце нас ни бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

21.01.2016 20:15

СОКОле, СРБа ни сада пуно нема. Све су то дјеца кимунизма, незнани јунака, и усташа Секуле Дрљевића који више воле СРБске непријатеље од Православни СРБа Светог Саве!