Hoće li se i preostali Srbi sada "razbježati" sa Kosmeta?

Član Predsjedništva Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Igor Simić ocijenio je za Srnu da presuda Oliveru Ivanoviću, kojom je danas osuđen na devet godina zatvora, može izazvati raseljavanje Srba sa Kosova i Metohije.

Srbija 21.01.2016 | 16:33
Hoće li se i preostali Srbi sada "razbježati" sa Kosmeta?

Simić kaže da je tokom dana dobio više desetina poruka mladih koji su odlučili da se sele sa Kosova i Metohije jer tu ne vide svoj i život njihovih porodica u uslovima opšteg progona i osuđivanja, zasnovanog na dokazima "rekla-kazala" i "uperenom prstu" nekog Albanca.

"Mi mladi iz severne Kosovske Mitrovice i sa celog severa Kosova smo današnju odluku shvatili kao udarac na naš opstanak na Kosmetu. To mora shvatiti Vlada Srbije i zato mora preduzeti odlučnije mere, prevashodno političke, kako bi preostali Srbi bili zaštićeni od progona", rekao je Simić.

U ime mladih SDP-a, Simić kaže da je današnjom odlukom Euleks potvrdio da njegova uloga nije uspostavaljanje vladavine prava, nego da uticajnije Srbe strpa u zatvor.

Kao potvrdu naručenih i unaprijed osmišljenih presuda, on navodi riječi iz presude predsjedavujuće sudskog vijeća Roksane Komše "da Ivanović nije nikog ubio, nikog nije podstrekavao na ubistvo, ali je viđen na ulici na mjestima gdje su se dogodila ubistva".

Euleksovo sudsko vijeće izreklo je u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici lideru Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću kaznu zatvora od devet godina zbog optužbi da je navodno počinio ratne zloče 1999. godine nad civilima u tom gradu.

Ostala četvorica optuženih Srba, bivši policijski pukovnik Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Dragoljub Delibašić, profesor Aleksandar Lazović, advokat Ilija Vujačić i pravnik Nebojša Vujačić, oslobođeni su optužbi.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Михаило. Микић

21.01.2016 17:12

Немају куда да се иселе. Претопиће се у шиптаре као и СРБи у Западној СРБији у хрвате!

ODGOVORITE
Name

pravda

21.01.2016 17:22

Pricajte sta hocete,ali od sada zaista vise nema nista smisla!

ODGOVORITE
Name

soko

21.01.2016 18:52

Ista prica kao i bih, srbin je uvijek kriv a srbija moli evropu da bude clanica a ovo je evropsko pravilo umjesto kao i sve druge drzave da se opredeli za istok i rusiju samo tako mozemo se nadati boljem sutra a sa evropskom demokratijom nece nas ni biti.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

21.01.2016 20:15

СОКОле, СРБа ни сада пуно нема. Све су то дјеца кимунизма, незнани јунака, и усташа Секуле Дрљевића који више воле СРБске непријатеље од Православни СРБа Светог Саве!