АО - Ана се тресла кад је навијачица пала у несвест са трибина!

Српска тенисерка Ана Ивановић поприлично се потресла током меча другог кола Аустралијан опена против Анастасије Севастове.

Тенис 21.01.2016 | 14:20
АО - Ана се тресла кад је навијачица пала у несвест са трибина!

Ана Ивановић је прошла у шеснаестину финала Аустралијан опена, али је њен меч са Летонком Анастасијом Севастовом, коју је победила са 6:3, 6:3, био прекинут на скоро пола сата због пада једне старије жене низ степенице трибина Род Лејвер арене.

Инцидент се догодио крајем првог сета, када је због шокантног призора у гледалишту све занемело на моменат.

"Осећала сам се веома лоше. Стварно сам се тресла. Тај звук жене која пада је био баш јак, јасно сам га чула. Истог момента сам престала да играм... Било је јако тужно. За све нас тамо, а како за мене, тако и за моју супарницу", рекла је Ана после меча.

Док су на носилима, а и са заштитном медицинском крагном око врата односили несрећну жену, која је притом и крварила, како су касније саопштили организатори, тенисерке су се повукле са терена. Тек 26 минута касније меч је настављен.

"Прекиди никада нису добри за вашу игру, јер... прекину вам ритам, као што то најчешће киша уради. Потпуно вам се тело охлади, нарочито када останете на терену. А ми смо то прво и учиниле, јер стварно нисмо знали шта се тачно дешава. Стварно се надам да је госпођа добро. То што је прекид толико трајао је, искрено, и било добро овога пута - јер сам се тресла. Саосећала сам се са њом, а осећај уопште није било леп. Рекли су нам и да је крварила, стварно се надам да је добро", каже Ана.

Када се меч наставио, при резултату 4:3 за српску тенисерку, нови Анин брејк најавио је да ће квалификанткиња, иначе 113. на светској ранг листи, доживети пораз. Након што је он и озваничен после 96 минута игре - Ана је могла да прослави свој тек други пласман у 3. коло неког гренд слем турнира на последњих шест одиграних.

"Тај осећај је невероватан. Људи који овде долазе су невероватни, а ово је и један од мојих омиљених терена на свету. Лепо је вратити се на централни терен", поручила је Ивановићева пред навијачима, додајући:

"Радила сам у последње време на мојој физичкој форми, то је требало поправити у односу на претходну сезону. Имам новог кондиционог тренера, сјајно сарађујемо, много тога сам урадила на превенцији повреда, а радови су и даље у току. Овде је сваки меч је тежак, јер је конкуренција јака, види се то сваког дана. Али, сваког дана је и публика ту, осећа се да воли тенис, тако да... навијачи, само наставите", рекла је на крају Ивановићева уз осмех, после драме која је обележила њену победу.

Њена наредна супарница биће 15. носилац, Американка Медисон Киз, која је Казахстанку Јарославу Шведову савладала после преокрета са 6:7(4), 6:3, 6:3.

Коментари / 0

Оставите коментар