Шапоњић: Криво ми је само што нисам дао гол Звезди!

Иван Шапоњић са 18 година доживео је нешто што већина његових фудбалских вршњака може само да сања - потписао је уговор са Бенфиком. Каже да је сигуран да није погрешио и да је одабир прави.

Фудбал 23.01.2016 | 14:40
Шапоњић: Криво ми је само што нисам дао гол Звезди!

- Шта да кажем за Бенфику - све је на свом месту, врхунски, и више од тога. Велики клуб, пресрећан сам, сви су стално око мене, помажу ми да се што пре уклопим. Лисабон је прелеп, тек ћу да га обиђем са родитељима и девојком - каже Шапоњић за “Блиц”.

Иванов саиграч из репрезентације и велики пријатељ, а вечити ривал са терена - Лука Јовић из Црвене звезде, могао би да му се придружи у Лисабону.

- Било би сјајно да Јовке дође. Сјајно сарађујемо, био би то прави потез. Чини ми се да смо у последњих 10-15 утакмица одиграних за Србију, на свакој постигли по гол, или више, а било је и асистенција.

Причало се да Шапоњић остаје у Партизану до лета, али ипак је дошло до заокрета.

- Бенфика ми није дозволила да се вратим у Београд, инсистирали су да останем у клубу. Одмах сам почео са тренинзима, одиграо и један меч за Б тим, који се такмичи у другој лиги Португала.

Да ипак вуче жал из Партизана, Шапоњић је потврдио и у следећем:

- Криво ми је што Црвеној звезди нисам успео да дам гол! А толико сам желео. То нећу моћи да себи опростим, нити да заборавим.

При руци су му се у Лисабону се одмах нашли и земљаци.

- Овде је другар из млађих генерација Партизана Емир Аземовић, ту су и искуснији првотимци Љубомир Фејса и Филип Ђуричић. Стварно су изузетни момци, са њима сам сваки дан, то ми много значи.

Крупан је залогај са резервне клупе Партизана отићи у Бенфику.

- Верујем у себе. Ја сам потписао да бих играо у првом тиму. Даћу све од себе да се што пре изборим за статус, иако имам само 18 година. Борићу се лавовски - закључио је Шапоњић.

Партизан остао у срцу

Шапоњић није добио праву шансу у Партизану, али не очајава и није љут.

- Не желим око тога да дискутујем. Црно-белима желим сву срећу, то је мој клуб и увек ће ми бити у срцу.

Омладинци за Мундијалито

Следи борба за пласман омладинске репрезентације Србије на Европско првенство.

- Ух, то ме посебно мотивише. Горим од жеље да прођемо на Европски шампионат, а потом, уколико тамо победимо само једну утакмицу, ишли бисмо и на Светско првенство. Требаће нам и среће, али уверен сам да можемо, генерација је одлична, а и селектор Николић одлично ради.

Коментари / 0

Оставите коментар