Кери и Лавров под заставом Српске!

Руска застава, коју су поставили званичници америчког Стејт департмента, висила је обрнуто у конференцијској сали у Цириху уочи састанка руског минстра спољних послова Сергеја Лаврова и америчког државног секретара Џона Керија.

Свијет 21.01.2016 | 11:00
Кери и Лавров под заставом Српске!

На тај начин се, поред заставе САД, нашла застава Републике Српске, јер водоравни распоред пруга на руској застави подразумева прво белу, па плаву, а на крају црвену боју.

Пре почетка састанка, чија је тема била ситуација у Сирији, на Блиском истоку и у Украјини, један сниматељ упозорио је Глена Џонсона, заменика помоћника државног секретара САД за односе са јавношћу, да је руска застава окачена наопако.

„Хеј, Глен, руска застава је наопако, боје су у погрешном правцу“, рекао је он, наводи „Раша тудеј“.

„Шта, озбиљан си? Не зезаш ме? Значи бела боја би требало да буде горе?“

Раша тудеј подсећа да је Стеј департмент направио сличну грешку 2009. године уручивши Лаврову поклон који је требало да симболизује унапређење америчко-руских односа.

Амерички званичници су, наиме, написали "перегрузка" на поклону, који је био дугме за ресетовање, а Лавров је тада указао Стејт департменту, на чијем је челу у то време била Хилари Клинтон, да написана реч на руском значи преотерећење, наводећи да је требало да пише "перезагрузка".

Шеф руске дипломатије се, ипак, захвалио Клинтон на доброј намери.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

борац

21.01.2016 10:37

Намјерно због баје

ОДГОВОРИТЕ
Name

др Дабиц

21.01.2016 15:03

Ко зна засто и Анти Јосиповицу су у Америци када је постао олимпијски сампион окренули тадасњу југословенску заставу НАОПАКО ИРОНИЈА ЈЕ ДА ЈЕ НАОПАКО УСТАСКА ЗАСТАВА НИСТА НИЈЕ СЛУЦАЈНО ИМАТЕ СНИМАК ИНТОНИРАЊА ХИМНЕ СА УСТАСКОМ ЗАСТАВОМ УСТАСЕ СУ ЛИКОВАЛЕ А АНТЕ ЈЕ ПОСЛИЈЕ ПРИЦАО ДА МУ ЈЕ ТО ПОДМЕТНУТО ИМАО ЈЕ ПРОБЛЕМ СА СДБ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се питам

21.01.2016 19:51

Ста ли знаци,наопако окренута застава у миру?

ОДГОВОРИТЕ