Keri i Lavrov pod zastavom Srpske!

Ruska zastava, koju su postavili zvaničnici američkog Stejt departmenta, visila je obrnuto u konferencijskoj sali u Cirihu uoči sastanka ruskog minstra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Džona Kerija.

Svijet 21.01.2016 | 11:00
Keri i Lavrov pod zastavom Srpske!

Na taj način se, pored zastave SAD, našla zastava Republike Srpske, jer vodoravni raspored pruga na ruskoj zastavi podrazumeva prvo belu, pa plavu, a na kraju crvenu boju.

Pre početka sastanka, čija je tema bila situacija u Siriji, na Bliskom istoku i u Ukrajini, jedan snimatelj upozorio je Glena Džonsona, zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za odnose sa javnošću, da je ruska zastava okačena naopako.

„Hej, Glen, ruska zastava je naopako, boje su u pogrešnom pravcu“, rekao je on, navodi „Raša tudej“.

„Šta, ozbiljan si? Ne zezaš me? Znači bela boja bi trebalo da bude gore?“

Raša tudej podseća da je Stej department napravio sličnu grešku 2009. godine uručivši Lavrovu poklon koji je trebalo da simbolizuje unapređenje američko-ruskih odnosa.

Američki zvaničnici su, naime, napisali "peregruzka" na poklonu, koji je bio dugme za resetovanje, a Lavrov je tada ukazao Stejt departmentu, na čijem je čelu u to vreme bila Hilari Klinton, da napisana reč na ruskom znači preoterećenje, navodeći da je trebalo da piše "perezagruzka".

Šef ruske diplomatije se, ipak, zahvalio Klinton na dobroj nameri.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

borac

21.01.2016 10:37

Namjerno zbog baje

ODGOVORITE
Name

dr Dabic

21.01.2016 15:03

Ko zna zasto i Anti Josipovicu su u Americi kada je postao olimpijski sampion okrenuli tadasnju jugoslovensku zastavu NAOPAKO IRONIJA JE DA JE NAOPAKO USTASKA ZASTAVA NISTA NIJE SLUCAJNO IMATE SNIMAK INTONIRANJA HIMNE SA USTASKOM ZASTAVOM USTASE SU LIKOVALE A ANTE JE POSLIJE PRICAO DA MU JE TO PODMETNUTO IMAO JE PROBLEM SA SDB.

ODGOVORITE
Name

Pitam se pitam

21.01.2016 19:51

Sta li znaci,naopako okrenuta zastava u miru?

ODGOVORITE