Све јаче везе Србије и Републике Српске

Амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакли су током сусрета у среду да је будућност сарадње Србије и Републике Српске у инфраструктурним и пројектима из енергетског сектора.

Република Српска 20.01.2016 | 22:54
Све јаче везе Србије и Републике Српске

Вукићевић је навео да Бијељина за Србију представља капију ка Републици Српској и БиХ, а да су становници Мачве и Срема одувек били опредељени за сарадњу са Семберијом.

"У том смислу разговарали смо о ревитализацији железничке пруге Шид-Бијељина, о брзој цести Кузмин-Бијељина чији је пројекат кандидован на заједничкој седници Владе Србије и Савета министара БиХ, али и о политичкој ситуацији у БиХ и Српској", рекао је Вукићевић после састанка са градоначелником Бијељине.

Он је подсетио да је на седници Владе Србије и Савета министара разговарано и о ауто-путу који би спајао Нови Сад, Руму, Шид, Шабац, Лозницу и Зворник, чиме би Србија и Српска биле умрежене инфраструктурно и енергетски.

Он је истакао да је у плану и изградња брзе цесте од Бијељине до граничног прелаза Рача, која би требало да буде завршена у оквиру пројекта изградње Дринског насипа.

Вукићевић и Мићић најавили су за наредни период низ пројеката који би требало да учврсте везе Србије и Српске.

МИЋИЋА НАЉУТИО ПЕВАЧ

Мићо Мићић потврдио је за "Новости" да је напустио прославу славе Партије демократског прогреса у Бијељини, пре него што је планирао, "јер је музичар најављујући песму од њега рекао да је то честитка од градоначелника Миће Мићића и СДА, а не Мићића и СДС".

Мићић каже да, и сада, мисли да је логично поступио, "мада верује да с тим домаћини славе немају везе, јер је грешку направио музичар из Србије, који није упућен у називе странака на левој обали Дрине".

Како је "Новостима" потврђено, на слави су наступали млади певач Душан Свилар и бијељинска "Патрола 076". Иако је уверен да је грешка била сасвим ненамерна, Мићић објашњава зашто је напустио славље: "Било ми је нелагодно и одлучио сам да одем."

Извор: Вечерње новости

 

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Семберац

20.01.2016 22:01

О којим јачим везама између Српске и Србије пишете... Не причајте глупости. Нити на једном граничном прелазу према Србији не можете прећи ако не чекате у колони најмање један сат. Оно што гранични органи Србије раде са нас који улазимо у Србију је понижење. Такав јавашлук и малтретирање нећете доживјети нити на једној другој граници. Лакше је ући у Хрватску него у Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

20.01.2016 22:20

Ста има везе, Замјеник.Мице Мицица, Хусо Зецкановиц, је из СДА ??? Какав је ту проблем ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бато

21.01.2016 07:53

Све је више Срба у Србији који воле мостар и Сарајево више од Бијељине и Бањалуке.Претресају нас,сумњају,не примају КМ,док је Хрват у Бијељини,Грудама,Љубушком,Сарајеву једнак Хрвату у Загребу!

ОДГОВОРИТЕ