Sve jače veze Srbije i Republike Srpske

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakli su tokom susreta u sredu da je budućnost saradnje Srbije i Republike Srpske u infrastrukturnim i projektima iz energetskog sektora.

Republika Srpska 20.01.2016 | 22:54
Sve jače veze Srbije i Republike Srpske

Vukićević je naveo da Bijeljina za Srbiju predstavlja kapiju ka Republici Srpskoj i BiH, a da su stanovnici Mačve i Srema oduvek bili opredeljeni za saradnju sa Semberijom.

"U tom smislu razgovarali smo o revitalizaciji železničke pruge Šid-Bijeljina, o brzoj cesti Kuzmin-Bijeljina čiji je projekat kandidovan na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Saveta ministara BiH, ali i o političkoj situaciji u BiH i Srpskoj", rekao je Vukićević posle sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine.

On je podsetio da je na sednici Vlade Srbije i Saveta ministara razgovarano i o auto-putu koji bi spajao Novi Sad, Rumu, Šid, Šabac, Loznicu i Zvornik, čime bi Srbija i Srpska bile umrežene infrastrukturno i energetski.

On je istakao da je u planu i izgradnja brze ceste od Bijeljine do graničnog prelaza Rača, koja bi trebalo da bude završena u okviru projekta izgradnje Drinskog nasipa.

Vukićević i Mićić najavili su za naredni period niz projekata koji bi trebalo da učvrste veze Srbije i Srpske.

MIĆIĆA NALjUTIO PEVAČ

Mićo Mićić potvrdio je za "Novosti" da je napustio proslavu slave Partije demokratskog progresa u Bijeljini, pre nego što je planirao, "jer je muzičar najavljujući pesmu od njega rekao da je to čestitka od gradonačelnika Miće Mićića i SDA, a ne Mićića i SDS".

Mićić kaže da, i sada, misli da je logično postupio, "mada veruje da s tim domaćini slave nemaju veze, jer je grešku napravio muzičar iz Srbije, koji nije upućen u nazive stranaka na levoj obali Drine".

Kako je "Novostima" potvrđeno, na slavi su nastupali mladi pevač Dušan Svilar i bijeljinska "Patrola 076". Iako je uveren da je greška bila sasvim nenamerna, Mićić objašnjava zašto je napustio slavlje: "Bilo mi je nelagodno i odlučio sam da odem."

Izvor: Večernje novosti

 

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Semberac

20.01.2016 22:01

O kojim jačim vezama između Srpske i Srbije pišete... Ne pričajte gluposti. Niti na jednom graničnom prelazu prema Srbiji ne možete preći ako ne čekate u koloni najmanje jedan sat. Ono što granični organi Srbije rade sa nas koji ulazimo u Srbiju je poniženje. Takav javašluk i maltretiranje nećete doživjeti niti na jednoj drugoj granici. Lakše je ući u Hrvatsku nego u Srbiju.

ODGOVORITE
Name

Semberac

20.01.2016 22:20

Sta ima veze, Zamjenik.Mice Micica, Huso Zeckanovic, je iz SDA ??? Kakav je tu problem ?

ODGOVORITE
Name

Bato

21.01.2016 07:53

Sve je više Srba u Srbiji koji vole mostar i Sarajevo više od Bijeljine i Banjaluke.Pretresaju nas,sumnjaju,ne primaju KM,dok je Hrvat u Bijeljini,Grudama,Ljubuškom,Sarajevu jednak Hrvatu u Zagrebu!

ODGOVORITE