Дуле: Радим на зближавању Француске и Србије!

Трофејни стручњак после дебија из снова за Лимож причао о Мекејлебу и Вестерману, друштвеним мрежама, али и предстојећем дербију у Јадранској лиги.

Кошарка 22.01.2016 | 19:40
Дуле: Радим на зближавању Француске и Србије!

Није требало много Душку Вујошевићу да обрадује навијаче Лиможа. Тачније, било је довољно неколико тренинга и 40 минута борбе у хали Фуенте Сан Луис да француски великан нанесе Валенсији први пораз у сезони, после 28 узастопних тријумфа.

Еуфорија са којом су навијачи Лиможа испратили овај велики успех подсетила је и на неке моменте које је Партизан имао под Вујошевићевим вођством. Са великим интересовањем су и присталице црно-белих и поштоваоци трофејног тренера испратили његов деби.
“Наравно да ми је стало до тога што су навијачи Партизана пратили утакмицу Лиможа. Драго ми је што на неки начин учествујем у зближавању једног дела Београда и Лиможа, односно једног дела Србије и дела Француске“, рекао је Вујошевић на почетку разговора за МОЗЗАРТ Спорт.

Друштвене мреже су у уторак увече “гореле“ после дуела у Валенсији, а победа Лиможа на крају је била и убедљива – 92:72.
“Преносе ми шта се дешава на друштвеним мрежама, помало и пратим. Ипак, нисам у животу испратио ту врсту технолошког напретка. Да отворим Вајбер, вероватно бих морао да родим мечку (хаха)“, признао је тренер Лиможа.

Свестан је Вујошевић, међутим, да не сме да буде еуфорије јер је сезона дуга и пуна изазова.
“Почело је на најлепши начин. Међутим, јасно је да ће бити и осцилација у наредном периоду. Спорт је увек био непредвидива категорија“, додао је он.

Тренер Лиможа осврнуо се још једном на победу и истакао да су играчи показали невероватну жељу за тријумфом.
“Могу да кажем да је Валенсија велики противник који нас је синоћ изузетно мотивисао. Играчи Лиможа су показали огромну борбеност и жељу за победом. Као и у животу, и у спорту онај ко има већу жељу, на крају дође до победе. Такође, 25 асистенција које смо имали говори о несебичности. На тај начин су играчи превазишли и дозу неуиграности. Имали смо синоћ и доста отворених шутева које смо користили. Имали смо и среће, али смо је и заслужили игром у одбрани“, казао је он.

Победа у Шпанији била је прва Лиможова у Ласт 32 фази такмичења у Еврокупи и оставила је најтрофејнији француски клуб у трци за следећу рунду.
“Тешка је ситуација у Еврокупу, пошто су синоћ Немци победили у Грчкој, а добили су и Лимож у Француској. Зато морамо да идемо полако, утакмицу по утакмицу“, објаснио је он.

Сада екипу Лиможа за викенд очекују обавезе у француском купу, а после тога крајем месеца настављу такмичење у домаћем шампионату где заузима 11. место на табели.
“Биће потребно време да се упознам детаљно са француском лигом. Ипак, како будем упознавао сваког следећег ривала, тако ћу упознавати и цео шампионат“, наводи он.

Занимљиво, пре дуела са Валенсијом, Вујошевић се срео и са бившим капитеном Партизана, а сада чланом шпанског клуба Владимиром Лучићем.
“Дан пре утакмице, Лучић је дошао до хотела по Леа. Нас двојица смо се задржали сат времена у разговору“, рекао је он.

Иначе, црногорског стручњака је у екипи Лиможа сачекао тандем играча са којима је већ сарађивао у Партизану, Бо Мекејлеб – Лео Вестерман. Они би могли да му буду на неки начин продужена рука на терену.
“Лепо су ме дочекала њих двојица... Бо је једна рука краћа на терену (хаха). Наравно, још је рано да говорим о неким закључцима о екипи, имали смо неколико добрих тренинга. Видели смо шта је потребно да се мења, а играчи су прихватили оно што смо радили“, истакао је он.

Јасно је да постоји језичка баријера за новог тренера у Лиможу, али она према Вујошевићевим речима не би требало да представља проблем.
“Знате, после 50. године, човек тешко учи неке нове ствари. Али, у стручном штабу је Огњен Ребић, он јако добро преводи. Иначе је играо кошарку на колеџу у Америци. Одлично познаје кошарку и уопште спортску психологију“, каже он.

Вујошевић је рекао и да још није ни стигао да обиђе Лимож и упозна се са градом, али да то свакако планира да уради у наредном периоду.

А у наредном периоду, тачније у понедељак 25. јануара чека нас дерби Јадранске лиге између Партизана и Црвене звезде.
“Ако будем у прилици наравно да ћу да гледам пренос дербија. Наравно, зна се за кога ћу да навијам. Да би нешто урадили, морате и да верујете и мислите да можете“, поручио је најтрофејнији тренер у историји Партизана

Коментари / 0

Оставите коментар