Dule: Radim na zbližavanju Francuske i Srbije!

Trofejni stručnjak posle debija iz snova za Limož pričao o Mekejlebu i Vestermanu, društvenim mrežama, ali i predstojećem derbiju u Jadranskoj ligi.

Košarka 22.01.2016 | 19:40
Dule: Radim na zbližavanju Francuske i Srbije!

Nije trebalo mnogo Dušku Vujoševiću da obraduje navijače Limoža. Tačnije, bilo je dovoljno nekoliko treninga i 40 minuta borbe u hali Fuente San Luis da francuski velikan nanese Valensiji prvi poraz u sezoni, posle 28 uzastopnih trijumfa.

Euforija sa kojom su navijači Limoža ispratili ovaj veliki uspeh podsetila je i na neke momente koje je Partizan imao pod Vujoševićevim vođstvom. Sa velikim interesovanjem su i pristalice crno-belih i poštovaoci trofejnog trenera ispratili njegov debi.
“Naravno da mi je stalo do toga što su navijači Partizana pratili utakmicu Limoža. Drago mi je što na neki način učestvujem u zbližavanju jednog dela Beograda i Limoža, odnosno jednog dela Srbije i dela Francuske“, rekao je Vujošević na početku razgovora za MOZZART Sport.

Društvene mreže su u utorak uveče “gorele“ posle duela u Valensiji, a pobeda Limoža na kraju je bila i ubedljiva – 92:72.
“Prenose mi šta se dešava na društvenim mrežama, pomalo i pratim. Ipak, nisam u životu ispratio tu vrstu tehnološkog napretka. Da otvorim Vajber, verovatno bih morao da rodim mečku (haha)“, priznao je trener Limoža.

Svestan je Vujošević, međutim, da ne sme da bude euforije jer je sezona duga i puna izazova.
“Počelo je na najlepši način. Međutim, jasno je da će biti i oscilacija u narednom periodu. Sport je uvek bio nepredvidiva kategorija“, dodao je on.

Trener Limoža osvrnuo se još jednom na pobedu i istakao da su igrači pokazali neverovatnu želju za trijumfom.
“Mogu da kažem da je Valensija veliki protivnik koji nas je sinoć izuzetno motivisao. Igrači Limoža su pokazali ogromnu borbenost i želju za pobedom. Kao i u životu, i u sportu onaj ko ima veću želju, na kraju dođe do pobede. Takođe, 25 asistencija koje smo imali govori o nesebičnosti. Na taj način su igrači prevazišli i dozu neuigranosti. Imali smo sinoć i dosta otvorenih šuteva koje smo koristili. Imali smo i sreće, ali smo je i zaslužili igrom u odbrani“, kazao je on.

Pobeda u Španiji bila je prva Limožova u Last 32 fazi takmičenja u Evrokupi i ostavila je najtrofejniji francuski klub u trci za sledeću rundu.
“Teška je situacija u Evrokupu, pošto su sinoć Nemci pobedili u Grčkoj, a dobili su i Limož u Francuskoj. Zato moramo da idemo polako, utakmicu po utakmicu“, objasnio je on.

Sada ekipu Limoža za vikend očekuju obaveze u francuskom kupu, a posle toga krajem meseca nastavlju takmičenje u domaćem šampionatu gde zauzima 11. mesto na tabeli.
“Biće potrebno vreme da se upoznam detaljno sa francuskom ligom. Ipak, kako budem upoznavao svakog sledećeg rivala, tako ću upoznavati i ceo šampionat“, navodi on.

Zanimljivo, pre duela sa Valensijom, Vujošević se sreo i sa bivšim kapitenom Partizana, a sada članom španskog kluba Vladimirom Lučićem.
“Dan pre utakmice, Lučić je došao do hotela po Lea. Nas dvojica smo se zadržali sat vremena u razgovoru“, rekao je on.

Inače, crnogorskog stručnjaka je u ekipi Limoža sačekao tandem igrača sa kojima je već sarađivao u Partizanu, Bo Mekejleb – Leo Vesterman. Oni bi mogli da mu budu na neki način produžena ruka na terenu.
“Lepo su me dočekala njih dvojica... Bo je jedna ruka kraća na terenu (haha). Naravno, još je rano da govorim o nekim zaključcima o ekipi, imali smo nekoliko dobrih treninga. Videli smo šta je potrebno da se menja, a igrači su prihvatili ono što smo radili“, istakao je on.

Jasno je da postoji jezička barijera za novog trenera u Limožu, ali ona prema Vujoševićevim rečima ne bi trebalo da predstavlja problem.
“Znate, posle 50. godine, čovek teško uči neke nove stvari. Ali, u stručnom štabu je Ognjen Rebić, on jako dobro prevodi. Inače je igrao košarku na koledžu u Americi. Odlično poznaje košarku i uopšte sportsku psihologiju“, kaže on.

Vujošević je rekao i da još nije ni stigao da obiđe Limož i upozna se sa gradom, ali da to svakako planira da uradi u narednom periodu.

A u narednom periodu, tačnije u ponedeljak 25. januara čeka nas derbi Jadranske lige između Partizana i Crvene zvezde.
“Ako budem u prilici naravno da ću da gledam prenos derbija. Naravno, zna se za koga ću da navijam. Da bi nešto uradili, morate i da verujete i mislite da možete“, poručio je najtrofejniji trener u istoriji Partizana

Komentari / 0

Ostavite komentar